1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Bitlis'te

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Bitlis'te

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çeşitli programlara katılmak üzere Bitlis'e geldi.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çeşitli programlara katılmak üzere Bitlis'e geldi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bitlis’e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ve yanındaki heyet ile birlikte önce Ahlat ilçesindeki engelsiz yaşam merkezini, Ahlat Selçuklu mezarlığını ve Ahlat Müzesini ziyart etti.

Burada yapılan ziyaretin ardında Bitlis merkeze geçen Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ile birlikte ADEM merkezi ziyaretinin ardından Bitlis Valiliğini ziyaret etti. Buradan ayrılan Bakan Kaya, yapılan "Sokak Sağlıklaştırması Projesi"ni yerinde inceleyerek, esnaf ziyaretini gerçekleştirdi. Ziyaretlerinin ardından, partisinin düzenlediği Ocak Ayı Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan Bakan Kaya, burada yaptığı konuşmada, 40’ncı yardım programını başlattıklarını belirtti.

40’ncı paket programı kapsamında ağır ve kronik hastalıklı vatandaşlara devletin düzenli olarak yardım yapacağını vurgulayan Bakan Kaya, "2002’de iktidara geldiğimizde 4 farklı başlık altında sosyal yardım yapıyorduk. Bugün tam 39 farklı kalemde sosyal yardım yapıyoruz. Artık kapı kapı dolaşmak yok. Beklemek yok. 40’ncı yardım programımızı başlatıyoruz. Ağır ve kronik hastalıklı olan vatandaşlarımıza yönelik yeni bir yardım programını başlatıyoruz. İnşallah bundan sonra tüberkiloz, SSPY gibi kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza devletimiz düzenli bir şekilde yardım ulaştıracak. Bugüne kadar hastaların, yoksulların, yardıma ihtiyacı olanların yanında olan devletimiz, kronik hastalıklarla mücadele eden hastalarında yanında olacağız inşallah" dedi.

Bakan Kaya, Bitlis’te yapılan sosyal hizmetlere de değinerek, "2002’de 5 bin engelli kamu çalışanı varken, bugün 52 bine ulaşmış durumdayız. Yine kamuda çalışan işçi statüsündeki kardeşlerimizin sayısı 100 bini geçti. Önümüzdeki sene 5 bin engelli kardeşimizi istihdam edeceğiz inşallah. Biz ne dedik ‘eğer insan yaşarsa devlet yaşar’. Sadece Bitlis’te son 15 yıl içerisinde bir milyarın üzerinde bizim Bakanlığın hizmetleri var. Yatırımlarımız var, sosyal yardımlarımız var, sosyal hizmetlerimiz var. Sadece 5 bin engelliye evde bakım ücretini veriyoruz.  Daha fazla engelliye engelli maaşını veriyoruz. 500 üzerindeki evladımızı sosyal ekonomik destekle de destekliyoruz ki, onlar ailelerinde ayrı kalmasınlar. İstiyoruz ki tüm çocuklarımız öncellikli olarak ailelerinin yanında büyüsünler. Hiçbir evladımız ekonomik yoksulluk sebebiyle ailesinden ayrılmasın. Öncelikli olarak ekonomik zorluklar yüzünde ailesinin ayrılmak durumunda olan ailelere sosyal ekonomik destek bağlıyoruz."

Gönül coğrafyasında olan ülkelere de yardım ulaştırmaya çalıştıklarını anımsatan Kaya, "Bizim bir fiziki haritamız, coğrafyamız var ama bizim bir de gönül coğrafyamız var. Bizim o gönül coğrafyasındaki ülkelere Türkiye bugün el uzatmaya devam ediyor. Hem bütün mazlum ve masumlara el uzatıyoruz hem ülkemizdeki yardıma muhtaç insanlara el uzatıyoruz. İktidara geldiğimizde Türkiye çok ciddi bir oranda, yani yaklaşık yüzde 30 oranında kişi başı geçimi 4,3 doların altında olan kişi vardı. Bugün bu oranı yüzde bir buçuğa düşürmüşüz. Dünya bankasının verilerine göre yoksulluğun son 15 yılda en fazla azaltan ülkeyiz. Orta insani gelişmişlik düzeyinden, yüksek insani gelişmişlik düzeyine ülkemizi çıkardık" diye konuştu.

879-(4)-002.jpg879-(1)-001.jpg879-(2)-001.jpgİLKHA

Bu haber toplam 2470 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.