1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Adilcevazlı Öğrencilerin LGS Başarısı

Adilcevazlı Öğrencilerin LGS Başarısı

Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, liselere yerleştirme tercihleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, liselere yerleştirme tercihleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılan tercihler sonucunda Adilcevaz’da Fen Lisesine 19, Sosyal Bilgiler Lisesine 14, Proje Anadolu Liselerine 15 ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine 8 öğrenci yerleşti.

Adilcevaz Anadolu Lisesi yapılan tercihler sonrasında tam doluluk oranına ulaşırken, İmam Hatip Anadolu Liseleri ve Anadolu Meslek Lisesi ise yüzde 60 doluluk oranı elde etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, başarı artışının çok çalışmalarının karşılığı olduğunu ifade ederek, "İlçemizin öğrencilerinin yüzde sekseni ilçemiz okullarını tercih etti. Bunda ikinci Anadolu Lisesinin açılmasının rolü oldukça fazladır. Ayrıca bu yıl Fen Liselerine giren öğrencilerimiz nitelikli Fen Liselerine yerleşmiştir. Bu yıl Meslek Lisemize tercihlerinin oldukça artmış olması bizleri mutlu etti. Ayrıca ek kontenjan tercihleri devam etmektedir. Liselere yerleşme sisteminde bu yılın oturduğu görüldü. Bu sistemle İlçemizdeki liselerin başarı durumlarının daha da artacağı görülmektedir. Yerleşmeleri yapılan tüm öğrencilerimize başarılar dilerim" dedi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 13564 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
6 Yorum