1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Adilcevazlı Öğrenciler TEKNOFEST’te Yarışacak

Adilcevazlı Öğrenciler TEKNOFEST’te Yarışacak

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Süphan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda açılan robotik kodlama sınıfında yaptıkları çalışmalarla TEKNOFEST’te hazırlanıyor.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Süphan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda açılan robotik kodlama sınıfında yaptıkları çalışmalarla TEKNOFEST’te hazırlanıyor.

Koç Holding tarafından gönderilen robotik kodlama malzemeleriyle okul bünyesinde robotik kodlama sınıfı kuruldu. Öğrenciler kurulan bu sınıfta çeşitli projeler üzerinde çalışarak 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan TEKNOFEST’te katılacak.

Adilcevaz Kaymakamı İsmail Demir, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş ve Şube Müdürü Alparslan Arıkbaş, Süphan Mesleki Teknik Anadolu Lisesindeki Robotik Kodlama sınıfını ziyaret ederek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, okul öğrencilerini TEKNOFEST’te hazırladıklarını ifade ederek, "Koç Holding tarafında ilçemize gönderilen robotik kodlama sınıfı malzeme ve kitleri ile İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüzün katkıları ile oluşturulan Süphan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi robotik kodlama sınıfı öğrencilerimizi bu yıl içerisinde Samsun’da yapılacak olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne (TEKNOFEST) hazırlıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizin yapmış oldukları çalışmaları yerinde takip ederek onlara destek olmaya çalıştık. Öğrencilerimiz inşallah bu süreçte güzel çalışmalar ortaya koyarak TEKNOFEST’te ilçemizi en güzel şekilde temsil edecekler" dedi.


dsc-0063-001.jpgdsc-0071.jpgdsc-0094-001.jpgdsc-0106-001.jpgdsc-0110.jpg
www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3841 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.