1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Adilcevaz’ın Sertifikalı Ceviz Fidanları Toprakla Buluştu

Adilcevaz’ın Sertifikalı Ceviz Fidanları Toprakla Buluştu

Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında modern kapama ceviz bahçeleri kuruldu.

A+A-

Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında modern kapama ceviz bahçeleri kuruldu.

Proje kapsamında Adilcevaz ilçesinde üretimi yapılan tescilli ve sertifikalı Adilcevaz13 ve Kazankaya ceviz çeşitlerinden, Bitlis merkez, Hizan ve Mutki ilçelerinde 60 çiftçiye 400 dekarlık ceviz bahçeleri kuruldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak, yapılan çalışma ile birlikte il genelinde ceviz üretimini arttırmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Adilcevaz ilçemizde üretimi yapılan Adilcevaz13 ve Kazankaya ceviz çeşitlerini ilimiz genelinde toprakla buluşturarak kapama ceviz bahçeleri kurmaktayız. İlimizde kurulan kapama ceviz bahçelerinin hem çiftçilerimize hem de ilimize önemli katkıları olacaktır. İlimizin ceviz yetiştiriciliği konusunda hak ettiği yere gelmesi için bütün çaba gayret ve kaynaklarımızı seferber edeceğiz" dedi.

img_9350.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3656 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.