1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Adilcevaz’daki Kanser Vakaları Araştırılacak

Adilcevaz’daki Kanser Vakaları Araştırılacak

Adilcevaz Girişim Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği, ilçedeki kanser vakalarının araştırılması ve önlenmesi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine girişimlerde bulundu.

A+A-

Adilcevaz Girişim Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği, ilçedeki kanser vakalarının araştırılması ve önlenmesi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine girişimlerde bulundu.

Adilcevaz Girişim Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği başkanı Avukat Kadir Köstekçi, Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Rektörlüğü’ne yazdığı dilekçede, ilçedeki kanser vakalarının gün geçtikçe arttığına vurgu yaparak, kanser vakaları ile ilgili bilimsel araştırma yapılması ve kansere sebep olan sorunların ortaya çıkarılmasının yanı sıra kanser hastalıklarının önlenmesi için çalışma yapılması talebinde bulundu.

Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı ise, ilçedeki kanser vakaları ile ilgili 'Bilimsel Araştırma Projesi' kapsamında bilimsel çalışmalara başlanacağını bildirdi.

Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çetin Kotan imzalı dilekçede şu ifadelere yer verildi; "Bitlis ili Adilcevaz ilçesinde ikamet eden vatandaşlarımızın kanser hastalıkları tanılarının artışı ile ilgili duyarlı tespit ve şüpheleriniz Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi anabilim Dalı Başkanlığımızca değerlendirilmiştir. Konu ile ilgili verilerin sağlıklı bir şekilde sağlanması ve üniversitemiz bünyesinde Bilimsel araştırma projesi marifeti ile yürütülebilmesi açısından Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü’nün konuyu esasen değerlendirmesi ve şu hususlarda tespit edilen somut verilerle çalışmaya başlanması uygun görülmüştür. İlçenizdeki kanser hastalarının kayıtlı verilerinin Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Dairesi Başkanlığı’nca bilgi edinme ve görüş istenme açısından değerlendirilmesini takiben Ana Bilim Dalımızca Genel Cerrahi alanında maling hastalıklarla ilgili bilimsel çalışmalara başlanacaktır."

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 6017 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.