1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yöresel Bakliyat Ürünleri Türkiye Pazarında

Yöresel Bakliyat Ürünleri Türkiye Pazarında

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yetiştirilen yöreye has tadı ve kalitesiyle oldukça beğenilen yöresel bakliyat ürünleri rağbet görürken, bu ürünler ilçenin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli yerlerine de pazarlanıyor.

A+A-

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yetiştirilen yöreye has tadı ve kalitesiyle oldukça beğenilen yöresel bakliyat ürünleri rağbet görürken, bu ürünler ilçenin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli yerlerine de pazarlanıyor.

Beşkardeşler Tadım Bakliyat işletme sahibi ve gıda teknikeri Metin Gültay, yöresel bakliyat ürünleri, kaliteli un ve yem çeşitleri ile hizmet verdiklerini ifade ederek, bir çok bakliyat ürününü ise Türkiye'nin çeşitli bölgelerine pazarladıklarını söyledi.

Gültay, yukarı çarşıda açmış oldukları ikinci şubelerinde Ahlat beyaz fasulyesi, nohut, mercimek, garantili un ve yem çeşitlerinin satışını yaptıklarını belirterek, "Bu yıl bahar döneminde ortalama 500 çiftçiye ithal alberta marka beyaz fasulye verilerek geniş alanlarda fasulye ekimi yapılmasını sağladık. Ahlat'ta üretilen yaklaşık 350 ton beyaz fasulyeyi bu çiftçilerden alarak Ahlat içinde ve dışında pazarlamasını yaptık. Ayrıca eleme tesisimizde çiftçilerin fasulyelerini eledikten sonra satışa hazır hale getirdik. İnşallah bu yıl sonunda günlük 45 ton kapasiteli fasulye eleme tesisinin de temelini atarak, 2017 yılı beyaz fasulye hasadına yetiştirmeyi planlıyoruz. Geçen yıl kilosu 2,5 liradan satışa sunulan beyaz fasulye bu yıl 3 ila 3 lira 20 kuruş arasında satılmaktadır. Çiftçilerin talebi üzerine yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde ‘alberta’ marka erkenci tohumun daha uygun olduğunu gördük. Bu nedenle satışa sunduğumuz ‘alberta’ marka beyaz fasulye tohumunu kullanan çiftçiler de oldukça memnun kaldı" dedi.

Gültay: "Öte yandan bakliyat ürünlerinin yanı sıra kaliteli pişirilmiş yem çeşitlerimizde bulunuyor. İlçe hayvancılığının gelişime katkı sunmak ve birim hayvandan elde edilen et ve süt verimini artırmak amacıyla Avrupa standartlarında pişirilmiş yem olarak bilinen pelet yem satışını da yapıyoruz. Satışa sunduğumuz bu yemler kısa sürede oldukça rağbet görürken, bu yemleri kullanan çiftçiler ise oldukça memnun kalıyorlar" dedi.

aw898176_02.jpg

İHA

Bu haber toplam 4894 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.