1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yollar Ulaşıma Kapatıldı, Okullar Tatil Edildi

Yollar Ulaşıma Kapatıldı, Okullar Tatil Edildi

Bitlis ve ilçelerinde olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle yollar trafiğe kapatıldı, okullar tatil edildi.

A+A-

Bitlis ve ilçelerinde olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle yollar trafiğe kapatıldı, okullar tatil edildi.

Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Tatvan-Van, Tatvan- Güroymak ve Tatvan-Hizan yolları trafiğe kapatıldı. Bitlis-Baykan yolunda ise kamyon, TIR ve çekici sürücülerinin geçişine izin verilmiyor.

Kent genelinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken, Bitlis Valiliği de tedbir amacıyla bazı yolları trafiğe kapattı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Baykan- Bitlis kara yolu kamyon-TIR ve çekici trafiğine, Tatvan-Güroymak, Tatvan-Hizan ve Tatvan-Van karayolu yoğun kar ve görüş mesafesi düşmesi sebebiyle ikinci bir emre kadar her türlü araç trafiğine kapatılmıştır."

OKULLARA KAR TATİLİ

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada; Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bitlis il genelinde, köy ve beldeler de dahil olmak üzere (Merkez, Tatvan, Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Mutki, Hizan) resmi ve özel bütün eğitim kurumlarında 20 Ocak 2022 Perşembe günü eğitim öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir.

Öte yandan Meteoroloji'den yapılan uyarıda ise kar yağışıyla meydana gelebilecek buzlanma, baca zehirlenmesi, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 2965 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.