1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. VPN ile Sınırsız İçeriğe Ulaşmak Mümkün mü?

VPN ile Sınırsız İçeriğe Ulaşmak Mümkün mü?

VPN nedir? VPN Ne İşe Yarar? VPN ile internetten canlı spor yayınlarını ve daha birçok yayını izlemeniz mümkün!

A+A-

VPN nedir? VPN Ne İşe Yarar? VPN ile internetten canlı spor yayınlarını ve daha birçok yayını izlemeniz mümkün! VPN ile sanal olarak coğrafi konumunuzu değiştirerek internetteki sınırsız içeriğe ulaşabilirsiniz.

VPN programları ile internetteki sınırsız içeriğe ulaşabilirsiniz. Wikipedia gibi erişime engelli olan web sitelerin çoğuna aslında erişim başka ülkelerden sağlanabilmektedir. Wikipedia’ya giriş yapamamamızın sebebi Türkiye’deki IP adreslerinin erişiminin engellenmesidir. Bu yüzden Wikipedia gibi web sitelere IP üzerinden çevrimiçi kullanıcıların erişim engeli IP değişikliği ile aşılabilmektedir.

VPN programları IP adresinizi nasıl değiştirir? IP adresi cihazınızın internet protokol adresidir. İnternet servis sağlayıcınız tarafından çevrimiçi kullandığınız her cihaza bir IP adresi verilir. IP adresi cihazınızdan çıkan veri paketlerinin küresel internette kaybolmadan dolaşabilmesine ve cihazınıza geri dönmesine olanak sağlar. IP adresi aynı zamanda yaşadığınız mahalleye kadar fiziki konumunuzu giriş yaptığınız bütün web siteler ve kullandığınız web servisleri ile paylaşır.

VPN programları internete farklı ülkelerden bağlanma şansı sunur. VPN programlarının genellikle birçok ülkede konumlanmış sunucuları bulunur. İnternete bu sunucular arasından seçim yaparak bağlanırsınız. Bu şekilde sanal olarak başka bir ülkeden internete bağlanırsınız. Bağlandığınız VPN sunucusu size yeni bir IP adresi verir ve gerçek IP adresinizi gizler. Bu şekilde ülkenizde erişime engelli olan web sitelere erişim yapabildiğiniz gibi ülkenizde hiç mevcut olmayan web site ve web servislerine de ulaşabilirsiniz.

Örneğin, VPN kullanarak Netflix ABD içeriklerini izleyebilirsiniz. Netflix her ülkede farklı dizi ve film içeriği sunar. Bunun sebebi dizi ve filmlerin ülkelere göre değişiklik gösteren telif haklarıdır. Netflix ABD kütüphanesi en büyük Netflix kütüphanesidir. Netflix İngiltere kütüphanesi ikinci sırada yer almaktadır. VPN kullanarak sanal konumunuzu Amerika olarak değiştirebilir ve Netflix ABD dizi ve filmlerini izleyebilirsiniz. Tek sorun, izlemek istediğiniz dizi ve filmlerde Türkçe çeviri mevcut olmayabilir.

VPN kullanarak Grammy ve Oscar ödüllerini canlı izleyebilirsiniz. Eurovision, MTV Müzik Ödülleri, Emmy Ödülleri de VPN ile izleyebileceğiniz diğer etkinlikler arasında yer alıyor.

VPN kullanarak canlı spor yayınlarını da izleyebilirsiniz. BBC, FuboTV, Showtime, HBO, DirectV yayınlarına VPN ile ulaşabilirsiniz.

Bir siber güvenlik şirketi olan ExpressVPN, ücretsiz canlı yayın yapan spor web sitelerinin neredeyse yüzde 50’sinin kötücül yazılım içerdiğini belirtiyor.

Canlı spor izlerken cihazınıza virüs ya da diğer kötücül yazılımlardan bulaştırabilirsiniz. Giriş yaptığınız web site cihazınızı kripto para üretmek için bile çalıştırıyor olabilir. Bu yüzden, canlı etkinlik ve sporları kaynağından izlemek her zaman daha mantıklıdır.

VPN kullanarak ülkenizde hizmet vermeyen içeriklere üyelik oluşturabilir ve canlı etkinlik ve sporları kaynağından izleyebilirsiniz.

VPN ile sadece sınırsız içeriğe değil sınırsız bant genişliğine de ulaşabilirsiniz. Bazı VPN programları sınırsız bant genişliği sağlar. Bant genişliği normal şartlarda internet servis sağlayıcısı tarafından belirlenir. Çok yüksek veri alışverişinde bulunduğunuzda veri alışveriş kapasiteniz internet servis sağlayıcınız tarafından sınırlanabilir. VPN ile sınırsız bant genişliğine ulaşmanız mümkün. Bu da internette izlediğiniz içerikleri yüksek çözünürlüklü izleyebilmeniz demektir.

VPN ile aynı zamanda internet bağlantınızı siber saldırganlardan da koruyabilirsiniz. İnternet servis sağlayıcınız sadece VPN ile internete bağlandığınızı görür. Normal koşullarda internet servis sağlayıcınız bütün internet aktivitenizi görmekte ve kaydetmektedir. VPN’i cihazınızda aktifleştirdiğinizde artık veri paketleriniz şifreli bir şekilde seyahat eder. VPN bu sebepten dolayı birçok kişi tarafından çevrimiçi kişisel gizlilik ve güvenliği dijital dünyada sağlamak için kullanılmaktadır.

Bu haber toplam 8811 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.