1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Voleybol Maçında Kur’an-ı Kerim’in Yakılmasına Tepki

Voleybol Maçında Kur’an-ı Kerim’in Yakılmasına Tepki

Bitlis’in Adilcevaz TÜRŞAD voleybol takımı AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 16’ncı haftasında Ziraat Bankkart takımını konuk etti.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz TÜRŞAD voleybol takımı AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 16’ncı haftasında Ziraat Bankkart takımını konuk etti. Karşılaşma sonrası İsveç’in başkenti Stockholm’de Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına Adilcevaz TÜRŞAD spor kulübü, STK’lar ve taraftarlardan tepki geldi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) AXA Sigorta Efeler Ligi’nde mücadele eden Türkiye Şehit Aileleri Derneği (TÜRŞAD) voleybol takımı, evinde konuk ettiği Ziraat Bankkart’a 3-0 mağlup oldu.

Karşılaşma sonrası okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açıklamalarda bulunan Adilcevaz TÜRŞAD voleybol kulübü başkanı Avukat Kadir Köstekçi, İsveç'te İslam düşmanı ırkçı gruplar tarafından Kur'an-ı Kerim'e yönelik hadsizce ve provokatif bir şekilde gerçekleştirilen saldırıyı kınayarak lanetledi.

Köstekçi, "İsveç’in başkenti Stockholm’de Kur’an-ı Kerim’e alçakça ve asla kabul edilemez bir saldırı hedeflenmiştir. Hiç usanmadan ve utanmadan İslam’ın kutsal değerlerine saldırmaktan çekinmeyen terörist sevici batı dünyası ve destekçileri bilmelidir ki; Türkiye sizlere asla geçit vermeyecek ve dini değerlerine kıyamete kadar sahip çıkacaktır. Bu Türkiye öyle bir Türkiye’dir ki, din söz konusu olduğunda hiç şüpheye düşmeden en öne atılmıştır. İslam barış ve kardeşlik dinidir. Kur’an alemlerin rabbi olan Allah’ın kelamıdır. Bu son kutsal kitap kıyamete kadar Allah’ın güvencesi altındadır. Kutsal değerlerimize yapılan bu alçakça saldırının sonu apaçık hüsrandır. İnsanlığı cehaletten aydınlığa çıkaran yüce kitabımıza dönük her saygısızlık insanlık suçudur. Bu kutsal kitabımızın yakılmasına izin vermek tek kelimeyle alçaklıktır. Bu Haçlı zihniyetiyle yüzyıllar önce savaştık, şimdide savaşıyoruz, kıyamete kadarda savaşacağız. Dün olduğu gibi bugün ve daima mücadelemizi sürdüreceğiz. Yüce Allah bizimledir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim başımızın tacı, yolumuzun rehberi ve ümmetin kutsalıdır. Bundan sonra kutsal ve mukaddes kitabımıza karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz" dedi.

Basın açıklamasına Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, Bitlis Medeniyet Platformu Başkanı Cengiz Şahin, 
Diyanet-Sen Bitlis İl Başkanı Behzat Durak
  ve çok sayıda kişi katıldı.

dsc-0023-008.jpgdsc-0026-004.jpgdsc-0008-003.jpgdsc-0011-008.jpgdsc-0015-002.jpgdsc-0016-004.jpgdsc-0018-004.jpgdsc-0021-003.jpgdsc-0031-003.jpgdsc-0035-006.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 4079 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum