1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Vedat Demiröz, Yeniden Genel Başkan Yardımcısı Oldu

Vedat Demiröz, Yeniden Genel Başkan Yardımcısı Oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine devam edecek.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine devam edecek. 

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) listesinde ki yerini koruyan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, 65. Hükümetin kurulmasının ardından Binali Yıldırım’ın Genel Başkanlığında Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevindeki yerinide korudu.

Ahmet Davutoğlu'nun istifasının ardından, 65. Hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu listesini açıkladıktan sonra AK Parti MYK listesini açıkladı.

İşte Yeni Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 
Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) listesi;

- Siyasi ve hukuki işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Hayati Yazıcı 

- Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Mustafa Ataş
 

- Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ahmet Sorgun
 

- Tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Cevdet Yılmaz 

- Dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Mehmet Mehdi Eker

- Sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Öznur Çalık 

- Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Erol Kaya 

- Ekonomi işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Şaban Dişli
 

- Sivil toplum ve halkla ilişkiler başkanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Mehmet Müezzinoğlu 

- Mali ve idari işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Vedat Demiröz 

- Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Nükhet Hotar 

- İnsan haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Yasin Aktay 

- Çevre, şehir ve kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Çiğdem Karaaslan 

- Genel Sekreter: Abdulhamit Gül

MYK'DA OLUP DA 65. HÜKÜMETİN KABİNESİNDE YER ALAN İSİMLER

Merkez Yürütme Kurulu'da yer alıp da 65. Hükümetin kabinesinde yer alan Bakan sayısı 4 oldu. Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 65. Hükümetin kabinesinde Başbakan Yardımcısı olurken, Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recep  Akdağ 65. Hükümette Sağlık Bakanı, Parti SÖzcüsü olan Ömer Çelik 65. Hükümette AB Bakanı ve  Başmüzakereci, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Fatma Betül Sayan Kaya 65. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Mehmet Özhaseki ise 65. Hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu.

CEVDET YILMAZ PARTİ SÖZCÜSÜ OLDU

64. Hükümette Kalkınma Bakanı olarak görevini yürüten  Cevdet Yılmaz, yeni hükümetle partinin A Takımı'nda yer alan isim oldu. Yılmaz, Yeni MYK'da Parti Sözcüsü olacak. 64. Hükümette Sağlık Bakanı olan Müezzinoğlu da MYK da yer alan bir başka isim oldu.

MERKEZ YÜRÜTME KURULU (MYK) NEDİR?

AK Parti'nin 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu içinden Genel Başkan yakın çalışma arkadaşlarını belirliyor ve parti yönetimi bu isimlerden oluşuyor. Grup Başkanvekilleri ile kadın, gençlik kolları başkanları da MYK'nın doğal üyeleri arasında yer alıyor.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3641 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.