1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Vedat Demiröz, TRT Haber’de Gündemi Değerlendirdi

Vedat Demiröz, TRT Haber’de Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, TRT Haber’de konuk olduğu Anadolu Soruyor programında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, TRT Haber’de konuk olduğu Anadolu Soruyor programında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Emeklilikte yaşa takılanlar konusuyla ilgili sorulan soru üzerine Demiröz, dünya ile mukayese ederek Türkiye’deki emeklilik şartlarını değerlendirdi.

Demiröz, "Dünyada sistem şöyledir: 4 kişi prim öder, 1 kişiye emekli maaşı verilir. Biz ise 1.8 kişilik prime karşılık 1 kişiye emekli maaşı veriyoruz. Çünkü bizde 12 milyon emekli, 20 milyon civarında çalışan var. Geçmişte yapılan uygulamalar sebebiyle maalesef sistem bozulmuş, biz bunu kademeli olarak düzenlemeye çalışıyoruz. Çok değil, 2026’ya kadar emeklilik modern bir yapıya kavuşacak. 2026’dan sonra çocuklarımızın da bizim de geleceğimiz devlet garantisi altına girecek. Emekli olan da prim ödeyen de memnun olacak" dedi.

Bütçe konusuna da değinen Demiröz, bir dengeleme bütçesinin yapıldığını belirterek, ekonomide durumun iyiye gittiğini, dövizin önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini, turizm ve ihracatta kırılan rekorlarla, artan yatırımlarla Ağustos ayından beri süregelen ekonomik baskının fırsata çevrildiğini söyledi.


"GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ ÖN PLANA ÇIKACAK"

Yerel seçim sürecine ilişkin soruları da yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 21 Mart seçimlerinde yeni bir belediyecilik anlayışının ön plana çıkarılacağını açıkladı.

Demiröz, "Toplum artık değişim istiyor. Çünkü bu zamana kadar bizim belediyelerimizde tüm hizmetler, temizlik, kanalizasyon, içme suyu, yol, kaldırım gibi işler, en güzel şekilde yapıldı. Artık “gönül belediyeciliği” kavramını ön plana çıkartacağız. Adaylarımızın belediyecilik hizmetleri yanında, sosyal belediyeciliği de en güzel şekilde anlayacak ve uygulayabilecek isimler olmasına önem veriyoruz. Biz belediye başkan adaylarımızda bu özelliklerin ön planda olmasına bakacağız" dedi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 2654 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.