1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Van Gölü İçin Yürüyen Kadınlar Adilcevaz’a Ulaştı

Van Gölü İçin Yürüyen Kadınlar Adilcevaz’a Ulaştı

Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından başlatılan "Van Gölü İçin Kadınlar Öncülüğünde Yürüyoruz" etkinliğine katılan doğasever kadınlar, yürüyüşün 7’inci etabında Bitlis’in Adilcevaz ilçesine ulaştı.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ – Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından başlatılan "Van Gölü İçin Kadınlar Öncülüğünde Yürüyoruz" etkinliğine katılan doğasever kadınlar, yürüyüşün 7’inci etabında Bitlis’in Adilcevaz ilçesine ulaştı.

Van Gölü'nün korunmasına dikkati çekmek amacıyla, Van’dan start verdikleri yürüyüşün 7’inci etabında Ahlat’tan başlayarak yaklaşık 25 Kilometre mesafeyi yürüyen dernek üyeleri, doğaseverler ve gönüllü kadınları, Adilcevaz’da Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve Adilcevaz Aile Destek Merkezi’nde ki kursiyer kadınlar karşıladı.

Adilcevaz sahilinde bir süre yürüyen kadınlar, "Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın" sloganları atarak Van Gölü’ne sahip çıkılmasını istedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Van Gölü’ne sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, "Bugün burada çok güzel bir etkinlik gerçekleştirildi. Van Gölü sadece Van ve Bitlis’in değil, bölgemizin ve ülkemizin gözbebeğidir. Malumunuz biliyorsunuz NASA bile yılın en güzel fotoğraf olarak Van Gölü'nü seçti. Van Gölü bize dedelerimizden miras kalmadı. Biz ancak bunu çocuklarımıza, torunlarımıza en güzel şekilde sorunsuz ve pırıl pırıl bir şekilde bırakmak istiyoruz. Hükümetimiz son zamanlarda özellikle Van’da çok iyi bir katı atık projesi ve arıtma tesisi kurdu. Ayrıca Adilcevaz, Ahlat, Tatvan ve çevre ilçelerde arıtma tesisleri var ama yeterli değil. Bu arıtma tesisleri içerisinden en aktif şekilde çalışan arıtma tesislerinden biri Adilcevaz’da ki Biyolojik arıtma sistemi bile ancak Adilcevaz’ın yüzde 70’ini arıtabiliyor. Biz buradan şunu demek istiyoruz. Van Gölü sadece belediyelerin değil, hükümetin birinci öncelikli programı olmalı. Nasıl Marmara denizi özel korumaya alındıysa, Van Gölü’de Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde olmalı. Ben bu etkinliğe katılan ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ise, gelecek kuşaklara mavi ve temiz bir göl bırakmak için Van Gölü havzasında farkındalık çalışması yaptıklarını ifade ederek, "Van gölü için kadınlar öncülüğünde yürüyoruz etkinliğimizin şu anda 7’inci parkurunu tamamladık. 430 Kilometrelik Van Gölü çevresinin bugün 200 Kilometresini tamamlamış olduk. Burada gerçekten çok yoğun bir katılım oldu. Van Gölü’ne olan bu duyarlılık bizleri çok mutlu etti. Bizim amacımız bu etkinliklerle Van Gölü’ne dikkat çekmek. Van Gölü kapalı bir havza ve her gün maalesef kirlilikle karşı karşıya kalmakta. Bu kirliliğin önlenmesi gerekiyor. Yaşanan bu kirlilikte kurumların bir çabası gerekiyor. Bunların dışında gölün etrafında yaşayan insanların sahiplenmesi gerekiyor. Van Gölü’ndeki en büyük problem arıtma tesisleridir. Arıtma tesisleri hala tam kapasiteyle çalışmıyor. Marmara denizi ile ilgili müsilajdan dolayı çok güzel bir çalışma var. Bizde aynı yasanın Van Gölü’ne uygulanmasını istiyoruz. Van Gölü’nünde tıpkı Marmara denizi gibi bir koruma kalkanıyla korunmasını talep ediyoruz. Yürüyüşümüz devam edecek. Daha 6 parkurumuz var. Her gittiğimiz yerde çok yoğun ilgi oluyor. Aslında insanlar artık Van Gölü’nü sahipleniyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Lütfen bizi duyun. Van Gölü kirlenirse bir daha temizlenemez. Hiçbir bütçe bunu temizlemeye yetmez. Onun için daha geç olmadan, Van Gölü bitmeden buraya sahip çıkalım" dedi.


dsc-0035-001.jpgdsc-0042-002.jpgdsc-0055-002.jpgdsc-0074-002.jpgdsc-0090.jpgdsc-0106-002.jpgdsc-0124.jpgdsc-0125.jpgdsc-0126-001.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 2929 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum