1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türk Eğitim Sen’den Amerika’ya Tepki

Türk Eğitim Sen’den Amerika’ya Tepki

Türk Eğitim Sen Bitlis Şubesi, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesini şiddetle kınadı.

A+A-

Türk Eğitim Sen Bitlis Şubesi, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesini şiddetle kınadı.

Türk Eğitim Sen Bitlis Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Basın ve Dış İlişkiler Sekreteri İsmet Çevik, yapılan girişimi nefretle kınadıklarını ifade ederek, "Osmanlı Türk hakimiyetinden çıktığı günden beri hem ihanetin hem Siyonist Yahudi işgalinin muhatabı olan kutsal şehrimiz Kudüs; gelinen noktada başta ABD olmak üzere emperyalist güçler tarafından Siyonist İsrail’in başkenti  ilan edilmiştir. Kuşkusuz bu noktaya bir anda gelinmedi. Birinci Cihan Harbi’nde İngiliz uşağı Arap liderlerininTürk Milletine Türk ordusuna ihanetleri sonucu gelindi. Mescid-i  Aksa surlarında Türk bayrağı indirildiğinden beri Darusselam Kudüs ve Mescid-i Aksa  mahzun ve esir düşmüştür.

Siyonist İsrail Müslümanlara zulmü reva görmüş, Arap yönetimleri ise sürekli bu alçaklığa seyirci kalmıştır. Temennimiz Türk bayrağının dalgalandığı bir Kudus’ün özgürlüğüne kavuşmasıdır. Bu vesile ile Kudüs’ün İsrail başkenti ilan edilmesini, ABD ve İsrail alçaklığını, bu duruma sessiz kalan Arap yönetimlerini nefret ve şiddetle kınıyoruz" dedi.


www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 2068 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.