1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Turgut Özal'ın Süper Emekliliği Geri Geliyor

Turgut Özal'ın Süper Emekliliği Geri Geliyor

Türkiye’nin daha önce eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal politikaları ile tanıdığı süper emeklilik modeli geri mi gelecek?

A+A-

Türkiye’nin daha önce eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal politikaları ile tanıdığı süper emeklilik modeli geri mi gelecek?

Yapılan açıklamalara göre süper emeklilik modelinde olduğu gibi vatandaşlar toplu para yatırarak emekli olabilecek! Süper emeklilik nedir? Nasıl süper emekli olunur?


Kamu Gündemi'nde yer alan habere göre; Türkiye’nin daha önce eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal politikaları ile tanıdığı süper emeklilik modeli geri mi gelecek? Yapılan açıklamalara göre süper emeklilik modelinde olduğu gibi vatandaşlar toplu para yatırarak emekli olabilecek! Süper emeklilik nedir? Nasıl süper emekli olunur?

Emekli olabilmek adına yeni uygulamaların yürürlüğe konmasını bekleyen milyonlarca vatandaş için emeklilik gelişmesi yaşandı. Beklenti içinde olan vatandaşlara müjde niteliğinde gelen habere göre toplu para yatırarak emekli olmak mümkün olacak!

Süper Emeklilik Nedir?

1987 yılında hükümet onayı ile yürürlüğe alınan ve toplu para yatırılması halinde; parayı yatıran vatandaşın emekli olmasını sağlayan sisteme süper emeklilik sistemi denilmektedir. Bu uygulama 1987 yılında uygulanırken; binlerce vatandaş arsa, ev ve araç satışı yaparak süper emeklilik sisteminden yararlanmıştır.

Süper Emeklilik Geri Geliyor

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mali politikaları kapsamında Türkiye’nin tanıdığı süper emeklilik modeline benzer bir sistem üzerinde çalışmaların yapıldığı iddia edildi. Toplu para yatırarak hemen emekli olabilmenin önünün açılacağı sistemin detayları üzerinden görüşmelerin yapıldığı aktarıldı.

Süper Emekli BES Sistemi Kimleri Kapsayacak

Gündemde halihazırda EYT konusu ve geç emeklilik konuları yer alırken; yurtdışında yaşayan vatandaşları kapsamak koşulu ile anında emeklilik sisteminin getirilmesi üzerine çalışmalar yapıldığı iddia edildi.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) üzerinden gerçekleştirilmesi planlanan süper emeklilik benzeri uygulama için yurtdışında yaşayan vatandaşların toplu para ödemesi yeterli olacak. Sistemin bu sefer yürürlüğe konması mümkün olacak mı? Yurtiçinde emeklilik bekleyen milyonlarca vatandaş bu uygulama hakkında nasıl fikirler beyan edecek? Gelişmeler takip edilecek.

Süper emeklilik modeline dahil edilmişti. Fakat 1 yıl sonra Anayasa Mahkemesi tarafından eşitlik ilkesine aykırı bulunarak iptal edilen karar sonrasında binlerce vatandaş hem mülk satışı hem de döviz satışı yaparak mağdur bırakılmış ve iddialara göre toplu ödemelerini tekrar alamamıştı.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 23972 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.