1. HABERLER

  2. BİLİM - ÇEVRE

  3. Tarihi Tuğrul Bey Camisinde Restorasyon Çalışmaları

Tarihi Tuğrul Bey Camisinde Restorasyon Çalışmaları

Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde bulunan ve Anadolu’nun ilk kubbeli cami örneklerinden olan tarihi Tuğrul Bey Cami restorasyonu devam ediyor.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde bulunan ve Anadolu’nun ilk kubbeli cami örneklerinden olan tarihi Tuğrul Bey Cami restorasyonu devam ediyor.

Adilcevaz-Ahlat Karayolu üzerinde, Van Gölünün kıyısında bulunan ve Anadolu’nun ilk kubbeli cami örneklerinden olan tarihi Tuğrul Bey Camii'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 2016 yılında başlatılan restorasyon çalışması devam ediyor.

En son 1965 yılında vakıflarca restore edilerek ibadete açılan Tuğrul Bey (Zal Paşa) Cami, o günden bu yana bakımı yapılmayarak kendi haline terk edilmişti. Nem ve rutubetten dolayı sıvaları dökülen caminin kış aylarında ısıtma sorunu nedeniyle ibadet edilmiyordu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tarihi cami 2016 yılında restorasyona alındı.

Restorasyonu devam eden tarihi caminin, 2017 yılının sonunda yeniden ibadete açılacağı bildirildi.

dsc_0653.jpgdsc_0627.jpgdsc_0647.jpg
İLKHA

Bu haber toplam 7532 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum