1. HABERLER

  2. Misyonerler Bu Kez Bitlis'te Ortaya Çıktı

Misyonerler Bu Kez Bitlis'te Ortaya Çıktı

Doğu ve Güneydoğu’nun farklı illerinde faaliyet gösteren misyonerler, bu kez Bitlis’te görüldü.

A+A-

Doğu ve Güneydoğu’nun farklı illerinde faaliyet gösteren misyonerler, bu kez Bitlis’te görüldü.

Avrupa'nın farklı şehirlerinden Türkiye'ye gelerek "turist" kılıfıyla özellikle Doğu ve Güneydoğu'da Kürt nüfusunun yoğun olduğu yerleşim yerlerinde misyonerlik faaliyeti yürüten Hristiyanların, Bitlis’te propaganda yürüttükleri ortaya çıktı.

Bölge illerini mesken edinen misyonerler, faaliyetlerini sürdürüyor. Hristiyanlık propagandasını yaparak, İncil başta olmak üzere Hristiyanlığı anlatan eserleri dağıtan misyonerlerin, daha öce Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep başta olmak üzere birçok ilde aynı faaliyetleri yaptıkları kamuoyuna yansımıştı. Misyonerler bu kez Bitlis’i mesken tuttu.

Bitlis’teki bir markete giren biri Alman, biri Kanada uyruklu 2 misyonerin, Hristiyanlığın propagandasını yaptıkları öğrenildi.

İsmini vermek istemeyen market işletmecisi İLKHA'ya yaptığı açıklamada, iş yerinde olduğu sırada Alman ve Kanada uyruklu iki misyonerin geldiğini söyledi.

Market işletmecisi, "İçeriye girdiklerinde bana ilk sordukları şey, çeviri yardımıyla Almanca 'Merhaba, İsa’yı tanımak ister misin?" sorusu oldu. Bunun üzerine ben de kim olduklarını merak ettim ve 'evet' dedim. Telefondan çeviri programını açarak, birbirimizi anlamaya çalıştık. Sürekli Hz. İsa hakkında bilgiler vererek, propagandaya başladılar. Ben de çeviri vasıtasıyla Hz. İsa ile ilgili Kur’an ayetlerini yazarak, kendilerine gösterdim. Bu şekil yaklaşık yarım saat konuştular" dedi.

Misyonerlerin, "Cennete hazır mısın, İsa’nın mucizesini biliyor musun? Muhammed dedi İsa hayata dönecek. Bizi İsa yargılayacak. Tüm günahkârlar cennete girecek. İsa, takipçilerinin kalbini yenileyecek. İsa, ölüleri diriltti. İsa’nın kutsal ruhu bizi kurtaracak. İsa, şimdi yaşıyor. İsa, cennette, Muhammed nerede?" şeklindeki soru ve sözleri sarf ettiklerini anlatan market işletmecisi, böylece kafalarda şüphe uyandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Market işletmecisi, "Ayrıca propaganda yapan misyonerlerin çantalarında çikolata ve küçük oyuncakların olduğunu gördüm. Bununla Müslüman çocuklarımızı kandırıp onlara Hristiyanlığı anlatmak için zemin oluşturmaya ve şirin gözükmeye çalıştıklarını sanıyorum. Anne ve babalar bu konuda dikkatli olmalı. Yetkililer de misyonerlerin bu kadar rahat davranışları karşısında önlem alması gerekir."

watermark-(2)-005.jpg
İLKHA

Bu haber toplam 7786 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.