1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Malazgirt Zaferi Artık Adilcevaz’da da Kutlanacak

Malazgirt Zaferi Artık Adilcevaz’da da Kutlanacak

Türk-İslam tarihi için önemli bir konuma sahip olan Malazgirt Zaferi, önümüzdeki yıldan itibaren Adilcevaz’da da kutlanacak.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Türk-İslam tarihi için önemli bir konuma sahip olan Malazgirt Zaferi, önümüzdeki yıldan itibaren Adilcevaz’da da kutlanacak.

Bizans ve Selçuklu arasında geçen ve kesin Selçuklu zaferiyle sonuçlanan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Savaşı'nın 946'ncı yılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle kutlandı.

Tarih sayfalarına büyük bir zafer olarak geçen ve Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi, önümüzdeki yıldan itibaren Malazgirt’in yanı sıra Adilcevaz ve Ahlat’ta da kutlanacak.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, bu önemli zaferin Adilcevaz’da da kutlanacak olmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bu yıl 946'ncısını kutladığımız Malazgirt Zaferi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekilimiz Vedat Demiröz ile birlikte yaptığımız girişimler sonucunda önümüzdeki yıldan itibaren Adilcevaz ve Ahlat’ta da görkemli törenlerle kutlanacak. Malazgirt meydan muhaberesinde Adilcevaz Anadolu’nun Türklere ilk kapısının açılan yerlerinden biridir. 1071 Malazgirt savaşında Alparslan o zamanki Adilcevaz halkının yardım ve desteklerini de alarak Malazgirt savaşını kazanmıştır. İlçemizde bulunan Sütey yaylası Malazgirt meydan muharebesinin yapıldığı yerlerden biridir. Bu kutlu zaferin önümüzdeki yıldan itibaren ilçemizde de kutlanacak olması ilçemiz adına önemli bir kazanımdır. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bu kutlu zafer ilçemizde de görkemli bir şekilde kutlanacak. Bu kutlamaların ilçemizde de yapılacak olmasında emeği geçen başta Genel Başkan Yardımcımız Vedat Demiröz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 4527 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.