1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İş Kurmak İsteyene Müjde!

İş Kurmak İsteyene Müjde!

Ekonomik alandaki mücadelenin etkili şekilde sürdürüldüğünü belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yöresel ve coğrafi ürünlerin markalaşıp pazar paylarının artırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

A+A-

Ekonomik alandaki mücadelenin etkili şekilde sürdürüldüğünü belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yöresel ve coğrafi ürünlerin markalaşıp pazar paylarının artırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Verilecek destek ve pandemi sürecinde ticaretin kaydığı yeni alanlara ilişkin önemli son dakika bilgileri veren Bakan Pekcan'ın açıklamaları iş kurmak isteyenler için bir müjde niteliği taşıdı.

Sabah'tan Pınar Çelik'in haberinin detayında, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan iş kurmak isteyen yeni girişimciler için desteklerden faydalanmaları için ipucu sayılabilecek bir alana işaret etti.

Pekcan'ın açıklamalarında yöresel ürün kalemindeki işlerin devlet desteği ile girişimciye teşvik edileceğini açıkladı. Buna göre yöresel bazdaki mevcut ürünlerin satışına ilişkin iş kurulması, ya da yeni ürünlerin geliştirilmesi için kurulacak işletmelere tam destek verilecek. Ayrıca Tedarik ve dağıtım kooperatiflerinin kuruluşlarının da kolaylaştırılması gündemde.


Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan konuşmasında "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile özellikle esnaf-sanatârlarımıza yönelik kira ve doğrudan gelir desteği ile ilgili çok önemli adımlar atıldı. Sağlık alanında olduğu gibi, ekonomik alanda da mücadelemiz etkin bir şekilde sürecek. Devlet-millet dayanışmasıyla bu süreci mümkün olan en az kayıpla atlatıp, güçlü biçimde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"PAZAR PAYLARI ARTTIRILACAK"

Bakan Pekcan, yöresel ürünlerin pazar payının artırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

'Sabah 35. Yıl Buluşmaları' etkinliğinde perakende sektörünün masaya yatırıldığı panelde konuşan Bakan Pekcan, Türkiye'de bulunan 3.2 milyondan fazla işletmenin yaklaşık 733 bininin perakende sektöründe faaliyet gösterdiğini, sektörün cirosunun yaklaşık 931 milyar TL olduğunu söyledi.

Pekcan, şöyle devam etti: "Sektöre yönelik ilk yasal düzenleme niteliği taşıyan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da; sektörün değişen dinamik yapısına bağlı olarak belli değişiklikler yapılması gündemde.

E-TİCARETTE YENİ DÖNEM

Bu yıl hayata geçirdikleri E-Ticaret Bilgi Platformu'nda, Türkiye'deki e-ticaret sektörüne ilişkin verileri ilk kez yayınlamaya başladıklarını dile getiren Pekcan, "Bu verilere göre; e-ticaretin genel ticaret içerisindeki oranı, 2019'un ilk 6 ayında yüzde 8.4 olarak gerçekleşirken, 2020'nin ilk 6 ayında pandeminin de etkisiyle yüzde 14.2'ye yükseldi. "e-ticarette güven damgası" uygulamamıla sitelerimizi kayıt altına alıyoruz. İhracat desteklerimiz bağlamında, e-ticaret sitelerine üyelik giderleri destek kapsamına alındı" diye konuştu.

HANGİ ÜRÜNLER DESTEKLENECEK?

Ayrıca desteklenecek yüzlerce ürünü öğrenmek için iş kurulacak kolun ilgili bakanlığının sitesine girerek ya da destek hatlarını arayarak detayları edinmek mümkün.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 7151 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.