1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. İlçemizin İçme Suyu Sorunun Çözümü İçin Çalışmalar Başladı

İlçemizin İçme Suyu Sorunun Çözümü İçin Çalışmalar Başladı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu sorunu Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un talimatıyla çözüme kavuşuyor.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu sorunu Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un talimatıyla çözüme kavuşuyor.

Başkan Gürsoy’un talimatı ve projelendirmesiyle Belediye ekiplerince Kaleboynu Mahallesinde bulunan Baraj Mevkiinde içme suyu depoları yenilenerek kayıp ve kaçaklar kontrol altına alınarak yeni yapılan depolara aktarılacak.

Geçtiğimiz günlerde 6 kilometre boru hattı döşenen Cevizkent ve Sapantaşı bölgesinin içme suyu problemini kökten çözüme kavuşmasını sağlayan Başkan Gürsoy, baraj mevkiinde yaptığı çalışmayla ilçenin 100 yıllık içme suyu sorununu ortadan kaldıracak.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy yapmış olduğu açıklamada; "Bildiğiniz üzere ilçemiz her geçen gün doğuya doğru büyüyor. Yeni evler ve haneler yapılıyor. Durum böyle olunca içme suyu problemi ortaya çıktı. Bizim eski depolarımız ve kaptajımız sıkıntılıydı, şimdi yeni bir proje yaptık. Bu proje kapsamında buradaki kaptajımızı büyüterek kayıp ve kaçak suları birleştirip yeni depoya vereceğiz. Projemizin bitmesiyle birlikte daha sağlıklı ve hijyenik bir suyu hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Biz bu projeyi gerçekleştirirken vatandaşlarımız mağdur olmasınlar diye kesinti yapmadık ama 15 gün sürecek bu çalışma süresince biraz kısıntıya gidebiliriz. Hemşerilerimden ricam bu süre zarfında biraz idare etsinler, önümüz aydınlık güzel günler yakındır. Adilcevaz’ın içme suyu problemini 100 yıl boyunca tamamen ortadan kaldıracağız" dedi.

Başkan Gürsoy, Koronavirüs salgınına karşı vatandaşları uyararak, "Hemşerilerimden ricam bu günlerde ilçemizde Koronovirüs vakaları görülmeye başlandı. Bu süreçte lütfen maske ve sosyal mesafe kuralına uyalım, rehavete kapılmadan insan yoğunluğunun fazla olduğu toplu alanlarda fazla durmayalım" dedi. 

dsc_0354-1024x683.jpgdsc_0363-1024x683.jpgdsc_0379-1024x683.jpgimg-20200630-wa0018.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 18104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.