1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hükümetten Bitlis ve İlçelerine Dev Yatırımlar

Hükümetten Bitlis ve İlçelerine Dev Yatırımlar

Bitlis’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, çevre ve şehircilik alanında Bitlis ve ilçelerine dev yatırım müjdeleri verdi.

A+A-

Bitlis’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, çevre ve şehircilik alanında Bitlis ve ilçelerine dev yatırım müjdeleri verdi.

Bitlis ve ilçelerine yapılan yatırımları yakından takip ederek destek olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, geçmişte olduğu gibi bugünde doğup büyüdüğü topraklara emek verip hizmet etmeye devam ediyor. Dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte Bitlis’e gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, kent merkezinde devam eden 'Dere Üstü Islah Projesi' kapsamında yıkılan binaları inceledi.

Esnaflarla bir süre sohbet ettikten sonra Bitlis Valiliğine geçen Bakan Kurum ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığının millet bahçelerinden kentsel dönüşüme kadar birçok alanda Bitlis ve ilçelerine önemli yatırım müjdeleri verdi.

23-007.jpg

İstişare toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ak Parti Bitlis Milletvekilleri Cemal Taşar, Vahit Kiler, Ak Parti İl Başkanı Engin Günceoğlu, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Geylani ve Ak Parti ilçe başkanları katıldı.


VEDAT DEMİRÖZ MEMLEKETİNE VEFA BORCUNU UNUTMADI


Sitemize açıklamalarda bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis ve ilçelerine bugüne kadar 2,5 Milyar TL çevre ve şehircilik yatırımları yaptıklarını ifade ederek, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile birlikte memleketim Bitlis’e gelerek incelemelerde bulunduk. Ardından Bitlis Valiliği'nde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve milletvekillerimizle birlikte, daha güzel ve güçlü bir Bitlis için yapacağımız projeleri istişare ettik. Yaptığımız istişareler kapsamında; Mutki köprüsü ile Ulu Cami arasındaki 50 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm gerçekleştiriliyor, 217 bağımsız birimin tahsisi sürecini yürütüyoruz, Riskli binaların tespitini yaparak 30 Hazirana kadar taşınma ve kira yardımı sağlayacağız. Dere güzergâhına bakan cephelerde sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları yapacağız. TOKİ eliyle dere ıslahı ve kenarındaki düzenleme projesini önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Valilik binasının karşısındaki 150 bin metrekarelik alanı meydanı, ticari üniteleri ve sosyal donatılarıyla yeni Bitlis’in merkezi yapacağız. 154 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden Ahlat Millet bahçemizle birlikte Tatvan, Mutki ve Adilcevaz’da da millet bahçesi yapacağız. Bitlis’e bugüne kadar 1,7 milyar yatırım bedelli 4 bin 608 sosyal konut yaptık. 666 konutu da bu yıl tamamlayacağız. İLBANK eliyle 118 projeye 360 milyon TL destek sağladık. 165 milyon TL bedelli altyapı, içme suyu, atık su arıtma tesisi projemiz devam ediyor. Van Gölü Koruma ve Kurtarma projesini, Van Gölü’ne kıyısı olan ilçelerdeki atık su arıtma tesisi projesini ve Nemrut Kalderası’nda düzenleme koruma çalışmasını yürütüyoruz. Aynı zamanda 25 milyon metrekarelik alanı Bitlisli çiftçilerimize kiralayarak ilimizin tarımda atılım yapmasına öncülük ettik. İnşallah bundan sonrada her alanda Ak Parti hükümeti olarak ilimize ve ilçelerimize önemli ve büyük yatırımlar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

65-(4)-002.jpg65-(6)-002.jpg65-(7)-002.jpg65-(5)-002.jpg65-(2).jpg65-(3).jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 5594 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.