1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hemşerimiz Suat Hayri Aka Müsteşarlığa Getirildi

Hemşerimiz Suat Hayri Aka Müsteşarlığa Getirildi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı'na Suat Hayri Aka atandı.

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı'na Suat Hayri Aka atandı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda müşavir kadrosunda bulunan Suat Hayri Aka, Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile müsteşarlığa getirildi.

BAŞKAN NECATİ GÜRSOY'DAN SUAT HAYRİ AKA'YA TEBRİK

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy yaptığı açıklamada; "İlimize ve İlçemize yapılan bir çok hizmette imzası bulunan Hemşerimiz Suat Hayri Aka’nın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına Müsteşar olarak atandığını mutlulukla öğrenmiş bulunmaktayız. Şuana kadar ilçemiz için hangi hizmete gittiysek kanunlar ölçüsünde hemşerimiz bizi kırmadı. İnşallah yeni görevinde bu hizmetlerin daha da artarak devam edeceğinden hiç şüphemiz yoktur. Kendisine verilecek her türlü görevi en iyi şekilde ve layıkıyla yapacağına gönülden inandığımız Hemşerimiz Suat Hayri Aka’ya yeni görevinde başarılar diliyor, hayırlara ve güzel hizmetlere vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum" dedi. 

SUAT HAYRİ AKA KİMDİR?


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirilen Suat Hayri Aka, 1960 yılında Tatvan’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Yüksek Okulu Güverte Bölümünden mezun olan Aka, 1989-1990 yıllarında WMU-Dünya Denizcilik Üniversitesi’nde Liman ve Denizcilik İdaresi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Meslek hayatına Deniz Nakliyatı TAŞ'de kaptan olarak başlayan Aka, kamudaki görevinden 1991'de ayrılarak 2006 yılına kadar özel sektörde armatörlük, uluslararası deniz taşımacılığı, deniz sigortaları, gemi alım-satımı, eğitim ve danışmanlık hizmetleri, gemi inşaatı ile gemi kurtarma gibi çeşitli deniz ticareti branşlarında faaliyet gösteren şirketlerde yönetici olarak görev yaptı.

Aka, 2006'da atandığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini Haziran 2014’e kadar sürdürdü. Haziran 2014-Ocak 2016 döneminde bakanlık müşaviri olarak görevlendirilen Aka, ocakta yeniden Müsteşar Yardımcısı Vekili oldu.

Evli ve 2 çocuklu olan Aka, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 11318 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.