1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Düğünlerde Silah Atışına Son Verilsin

Düğünlerde Silah Atışına Son Verilsin

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yapılan düğün merasimlerinde kullanılan silahlar vatandaşların tepkisine neden olmaya başladı.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yapılan düğün merasimlerinde kullanılan silahlar vatandaşların tepkisine neden olmaya başladı.

İlçemizde yaz aylarında düğünlerin başlamasıyla birlikte, son zamanlarda yapılan düğünlerde silah kullanımında da önemli bir artış olduğu gözlendi. Vatandaşlar, düğünlerde silahla rastgele havaya ateş açılmasının yasaklanmasını istedi.

Bazı vatandaşların silah kullanırken dikkatsiz davranmaları ise adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Düğünlerde silahlarla havaya ateş açılması sonucunda istenmeyen kazalar meydana gelebilmekte ve hatta bu kazalar ölümlerle sonuçlanabilmektedir. Sevinçli günlerin ve düğünlerin mateme dönüşmemesi amacıyla silah atılmaması çağrısında bulunan vatandaşlar, olumsuz kazalara mahal verilmeden düğünlerde silah ve patlayıcı madde atılmasının önüne geçilebilmesi için yetkililerden biran önce önlem almalarını istedi.


HABER SİTEMİZDEN SİLAHA HAYIR KAMPANYASI

Adilcevaz13.Com haber sitesi olarak silaha hayır kampanyası başlatmak istiyoruz. Düğünlerde silah sıkmaya hayır Kampanyasına sizlerinde katkı sağlamasını bekliyoruz.

"Düğün evi Yas evi olmasın" sloganı ile yola çıkarak düğünlerde sıkılan silahların insan hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini göstermek için ilçemizde silaha hayır kampanyasını siz değerli okuyucularımızın desteği ile başlatıyoruz. İlçemizde son zamanlarda yapılan düğünlerde aşırı derecede sıkılan silahlara önlem almak için Emniyet Müdürlüğü ve Mahalle muhtarlarının yapılan düğünlerde silah sıkılmaması konusunda bilgilendirme yapmalarını, silah sıkanların ne gibi bir ceza alabileceklerini, yasak olmasına rağmen düğünde eğlence amaçlı atılan kurşunların bazen suçsuz olan vatandaşların hayatını kararttığını anlatılmasını istiyoruz.

Düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması ve bayramlar toplumun ortak sevinç değerlerindendir. Mutluluk ve sevinçlerin bir başkasının üzüntüsü olmaması, huzur ve güvenliğin bozulmaması için kutlamalarda silah kullanılmaması önem arz etmektedir. Her yıl düğün, nişan, sünnet sevincini paylaşmak için havaya rast gele sıkılan silahlar sonucu yüzlerce ailenin ocakları sönüyor. Bu tür organizasyonlarda havaya rastgele silah sıkanları, duyarlı vatandaşlarımızın 155 Polis İmdat Hattına bildirmesi ile silah sıkma olayını en aza indirmeyi hedefliyoruz.

KAMPANYAMIZA HERKESİN DESTEK VERMESİNİ İSTİYORUZ.
BU SORUN SADECE BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL, BİR KAÇ KİŞİNİN EĞLENCESİ İÇİN HAYATLARI RİSKE ATMAYALIM.
POLİS İMDAT 155 ARAYALIM.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 8112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum