1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Darbeye Evet Diyenler

Darbeye Evet Diyenler

Tekrar etmek gerekir ki; bu ülkenin en şerefli kurumlarından biri olan TSK'nın, şerefli üniformalarını, şerefli ünvanlarını ve şerefli araç-gereçlerini milli iradeye karşı şerefsizce

A+A-

Tekrar etmek gerekir ki; bu ülkenin en şerefli kurumlarından biri olan TSK'nın, şerefli üniformalarını, şerefli ünvanlarını ve şerefli araç-gereçlerini milli iradeye karşı şerefsizce kullanan - masum erler hariç- nesebi gayri sahih teröristler bu millete yakın tarihin en acı ve en utandırıcı gecesini yaşattılar.

Şahsen, o anlarda canlı yayından izlediğim görüntüde, bir helikopterin TBMM'yi ateş altına alması hafızama kurşun harflerle yazıldı !!! 

Ve daha nice malum olaylar.

***

Tam da NATO ve AB'ye meşruiyet ve niyet sorgulaması yaptığımız günlerde bu darbe girişimi tesadüf müydü ? Ya da bazı güvenlik uzmanları ve yazarların iddia ettiği gibi daha önceden hain ve sinsi amaçlar için planlanmış bir olay mıydı ? Yahut her ikisi mi ?

***

Yine zamanın ve tarihin aydınlatacağı olaylar örgüsü karşımızda.

Yine milletin iradesini kafeslemeyi planlayan kekremsi zihniyetler karşımızda.

***

'Darbeye hayır' diyen, darbenin çirkin olduğunu haykıran milyonlar tek yürek olmuşken, 'darbeye evet' diyen, darbenin güzel olduğunu fısıldayan esfel-i safilin yığınlar yok mu dersiniz ? Elbette var.

15 Temmuz girişimi 'darbeye hayır' diyenler için çirkindir.  Çünküsü yok, darbe çağ dışıdır, mantık dışıdır, ahlak dışıdır.

15 Temmuz girişimi 'darbeye evet' diyenler için güzeldir. Çünkü darbeciler ve destekçileri çağ öncesi düşünceleriyle, mantıksız davranışlarıyla ve ahlaksız halleriyle, Cumhuriyetimizi yeniden  niteliklerine uygun hale getirecekleri ve muassır medeniyet seviyesine çıkaracakları inancına sahiplerdi. Medyaya yansıyan belgelere göre her darbede olduğu gibi, meşru amaçlar sıralanmış; hukukun işlerliği sağlanacakmış, anayasal düzen yeniden tesis edilecekmiş, asayiş ve demokrasi güçlendirilecekmiş...

Üstelik de bu işi, şerefi ve haysiyeti sızılmış 'sızmacılar' becerecekmiş.

Orduyu ele geçirme oyunu, 'Ergenekon'la başlamıştı, Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un içeri alınmasıyla 'nasıl bir oyun bu' sorusu sorulmuştu, 15 Temmuz itibariyle de 'büyük ve haince bir oyunmuş' cevabı acı bir şekilde öğrenilmiş oldu.

***

Velhasıl!

Darbeye evet diyenler, devlet kademelerine ahlaksız yollar kullanarak giren sızmacılardır.

Darbeye evet diyenler, 'Ergenekon'u gözümüze gözümüze sokanlardır.

Darbeye evet diyenler  milli iradeden rahatsız olanlardır. 

 Darbeye evet diyenler, hocası kocası olmuşlardır. 

***

BEYLER!!! BU VATAN SİZE NEYLEDİ 

Ahmet Şafak ne de güzel söylemiş :

Türkün başına bela elaleme yoldaş oldunuz 
Haine zalime yoldaş gardaş oldunuz 
Milletin bağrında kara bir taş oldunuz 
Beyler Bu vatan size neyledi 

Doktoruz dediniz candan ettiniz
İmamız dediniz dinden ettiniz 
Yarından bugünden dünden ettiniz 
Beyler bu vatan size neyledi 

M. Cihat GÜNAY

Bu haber toplam 3306 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.