1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Çiftçiler İçin Meslek Edindirme Kursları Açıldı

Çiftçiler İçin Meslek Edindirme Kursları Açıldı

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’ndeki çiftçiler için meslek edindirme kursları açıldı.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’ndeki çiftçiler için meslek edindirme kursları açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR ve Adilcevaz Ziraat Odası Başkanlığı tarafından imzalanan protokol ile ilçedeki çiftçiler için ceviz yetiştiriciliği, sürü yönetimi, besi sığırı yetiştiriciliği, süt sığırcılığı ve koyun yetiştiriciliği kursları açıldı.

Bitlis İŞKUR Müdür Yardımcısı Eşref Aslan, ilçede eğitim gören çiftçileri ziyaret ederek meslek edindirme kursları hakkında bilgilendirdi.

Aslan, açılan kurslar sayesinde çiftçilerin yapacakları işlerde daha bilinçli hareket edeceklerini ifade ederek, İŞKUR olarak eğitim alan kursiyerlere destek verdiklerini söyledi.

Adilcevaz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde verilen eğitime; sürü yönetimi için 25, besi sığırı yetiştiriciliği için 15, ceviz yetiştiriciliği için 15, koyun yetiştiriciliği için 15 ve süt sığırcılığı için 15 olmak üzere toplamda 85 kursiyerin katıldığı bildirildi.

img-20170301-wa0011.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3193 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.