1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Ceviz Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Ceviz Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde 'Bitlis ve Yöresi Ceviz Uygulama ve Araştırma Merkezi' açıldı.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde 'Bitlis ve Yöresi Ceviz Uygulama ve Araştırma Merkezi' açıldı.

21-22 Ekim 2017 tarihlerinde Adilcevaz ilçesinde düzenlenen Adilcevaz Ceviz Festivali ve Kültür etkinliklerine katılan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Adilcevaz cevizinin daha iyi yerlere gelebilmesi için, Üniversite bünyesinde Ceviz Araştırma Merkezi açacakları sözünü vermişti. Yapılan çalışmalar sonucunda Rektör Yardım, verdiği sözü yerine getirerek 'Bitlis ve Yöresi Ceviz Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılmasını sağladı. Bu uygulama ve araştırma merkezi sayesinde araştırmalar yapılarak, ceviz üreticilerinin sorunlarına çözüm yolları aranacak.

Konu hakkında açıklama yapan Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Murat Çelik, açılan merkezin Adilcevaz cevizi ve ceviz üreticileri için önemli olduğunu belirterek, "21 Ekim 2017 tarihinde Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde yapılan Ceviz Çalıştayı ve akabinde 22 Ekim 2017 tarihinde Adilcevaz ilçemizde yapılan 24. Ceviz Festivali ve Kültür etkinlikleri kapsamında ilçemizde öne çıkan ve ismini dünyaya duyuran cevizin daha kaliteli, daha verimli ve tescilinin yapılarak dünya markası olması için bilimsel çalışmaların yapılması kapsamında söz veren Bitlis Eren Üniversitesi Rektörümüz sayın Prof. Dr. Erdal Necip Yardım verdiği sözünü yerine getirmek için gerekli çalışmaları yaptı. Bu kapsamda Bitlis ve Yöresi Ceviz Uygulama ve Araştırma Merkezinin açılması Üniversite Senatosunda kabul edilerek YÖK’e gönderildi. Ceviz Araştırma Merkezi 17/01/2018 tarihli YÖK Yürütme Kurulunda görüşülerek 2547 Sayılı Kanunun değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kabul edilerek açıldı. Merkezin açılmasında başta Rektörümüze, yönergelerin hazırlanmasında yardımlarını bizden esirgemeyen Rektör yardımcılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür eder, devamında bir Ceviz birliği ve Ceviz Araştırma Enstitüsü kurulması temennisi ile Bitlis ilimize ve ceviziyle ün yapmış ilçemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 4220 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum