1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Ceviz Festivali Programı Değişti

Ceviz Festivali Programı Değişti

Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde düzenlenecek olan 24. Ceviz Festivali ve Kültür Etkinlikleri programı değişti.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde düzenlenecek olan 24. Ceviz Festivali ve Kültür Etkinlikleri programı değişti.

20-21 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan etkinlik iki gün sürecek. Etkinliğin birinci günü Bitlis Eren Üniversitesi Kampüsünde Bitlis ve Çevresi ile ilgili ceviz çalıştayı düzenlenecek.


Etkinliğin ikinci günü ise Adilcevaz Sosyal Hizmet Merkezi toplantı salonunda Prof Dr. Seyit Mehmet Şen tarafından yapılması planlanan Ceviz ve Ceviz Yetiştiriciliği konferansı ve çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verileceği program Saat: 14.00’te Belediye meydanında düzenlenecek. Ardından yine Kapalı spor salonunda yapılması planlanan Müzik şöleni etkinliği de Belediye meydanında düzenlenecek.

Adilcevaz Belediyesi toplantı salonunda muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Necati Gürsoy, esnaf ve vatandaşlardan gelen talep üzerine festival programında değişikliğe gittiklerini belirterek, 21 Ekim 2017 Cumartesi günü düzenlenecek olan festivalin Belediye meydanında yapılacağını söyledi.

Başkan Gürsoy, cevizin ilçe ekonomisi için önemli olduğunu ifade ederek, "İlçemizde uzun bir aradan sonra yeniden ceviz festivali düzenleme kararı aldık. Bu kapsamda Belediyemiz öncülüğünde Bitlis Eren Üniversitesinin yanı sıra Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Adilcevaz Kaymakamlığının da katkılarıyla inşallah bu yıl festivalimizi yapmış olacağız. Adilcevaz cevizinin daha iyi yerlere gelebilmesi için çaba gösteriyoruz. Orman ve Su İşleri bakanımıza sunduğumuz proje üzerine, bakanımızdan ilçemizdeki boş arazilere ceviz ormanları kurulacağına dair söz aldık. İnşallah bu sayede hem cevizimizi daha çok ön plana çıkaracağız, hem de işsiz gençlerimize yeni iş imkanları getireceğiz. Ayrıca Adilcevaz cevizini uluslar arası alana taşıyacak çalışmalar yaparak bu cevizi herkese tanıtmamız gerekiyor. Ceviz ilçemiz ekonomisi için önemli bir değere sahiptir. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa birlikte hareket ederek elimizden geleni yapacağız" dedi.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ise, uzun bir aradan sonra ceviz festivalinin yeniden yapılmasının önemli olduğunu ifade ederek, "Öncelikle Belediye Başkanımıza maddi sıkıntılara rağmen bu festivali düzenleyecek olmasından dolayı teşekkür ediyorum. Daha önce ilçemizde Süphan Dağı şenlikleri oldu ve başkanımız bu şenliklerin en güzel şekilde geçmesi için büyük çaba sarf etti. İlçede ceviz festivali uzun bir süredir yapılmıyordu. Yeniden yapılacak olan bu festivalin Adilcevaz cevizinin ön plana çıkması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bildiğiniz gibi Adilcevaz cevizi kısa bir süre önce tescillendi. Bu nedenle bizlerinde Adilcevaz cevizine sahip çıkması gerekiyor. Dışarıdan getirilen cevizlerden değil de tescillenmiş ve kalitesiyle adından söz ettirmiş olan Adilcevaz cevizlerini dikelim. Buradaki amacımız yerli aşılı cevizlerimizi ön plana çıkarmaktır. İnşallah yapacağımız çalışmalarla Adilcevaz cevizinin daha iyi yerlere gelmesini sağlayacağız" dedi.

dsc_0004-015.jpgdsc_0007-010.jpgdsc_0008-006.jpgdsc_0009-014.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 4452 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
5 Yorum