1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Ceviz Antraknozu Hastalığına Karşı İlaçlama Çalışmaları

Ceviz Antraknozu Hastalığına Karşı İlaçlama Çalışmaları

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde ceviz ağaçlarında görülen antraknoz hastalığı için ilaçlama çalışmaları başlatıldı.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde ceviz ağaçlarında görülen antraknoz hastalığı için ilaçlama çalışmaları başlatıldı.

İlçenin Cevizli Mahallesinde Bahattin Güvendik’e ait ceviz bahçesinde uygulanan ilaçlama çalışmalarını yerinde inceleyen Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ve Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Bitlis İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Asak’tan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Asak, ilçe genelinde ceviz ağaçlarında görülen antraknoz hastalığı ile mücadele çalışmaları başlattıklarını ifade ederek, "Adilcevaz ilçemiz ceviz yetiştiriciliği konusunda çok önemli bir yere sahiptir. Ancak ilçemizde son dönemlerde meydana gelen ceviz antraknozu hastalığı ceviz ağaçlarının yaprakçık, meyve, genç sürgün ve saplarında görülüyor. Hastalıkla birlikte ağaçlarda erken yaprak dökümü başlıyor ve bu ilerlemesi halinde ağaç tamamen yapraksız kalabiliyor. Hasta meyvelerde ise çürümeler gözlenmektedir. Biz sağlıklı meyve alabilmek için mutlaka ilaçlama yapmalıyız. Bu kapsamda ceviz ağaçlarında bu tür hastalıklarla karşılaşan çiftçilerimizin ilaçlarını alıp İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurmaları halinde kendilerine ekiplerimizle birlikte ilaçlama konusunda gereken desteği vereceğiz. İlçe ve ülke ekonomisine önemli bir katkısı olan ceviz ağaçlarının mutlaka hastalıktan arındırılması gerekiyor" dedi.

Öte yandan ceviz ağaçlarından verim alamayan çiftçilerin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurmaları halinde verimsiz olan ceviz ağaçlarına Erdal Günay tarafından ücretsiz kalem aşısı yapılacağı bildirildi.


YASAL UYARI: Bu haber www.adilcevaz13.com tarafından yazılmıştır. Sitemizdeki haber ve fotoğraflar kaynak gösterilmeden gazete, dergi ve İnternet sitelerinde kullanılamaz. Aksi halde tarafımızca yasal işlem başlatılacaktır.


dsc_0114-003.jpgdsc_0145-001.jpgdsc_0150-002.jpgdsc_0155-001.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 9497 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum