1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Çarşının Sorunları Masaya Yatırıldı

Çarşının Sorunları Masaya Yatırıldı

Adilcevaz çarşısının trafik durumu, kaldırımların işgali ve parametre uygulaması gibi güncel konular masaya yatırıldı.

A+A-

Adilcevaz çarşısının trafik durumu, kaldırımların işgali ve parametre uygulaması gibi güncel konular, yetkililer tarafından Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla istişare edildi.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Akif Kızılkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, Kamu Kurum Amirleri, Mahalle ve Köy Muhtarları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda ilçenin genel durumu ele alındı, acil eylem planı uygulanmasına karar verildi.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman yaptığı açıklamada; "İlçemizin çarşısında ciddi bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Araçların çift taraflı parkı ulaşımı ciddi anlamda aksatıyor. Ayrıca Kaldırımlar kahvehanelerin bahçesi gibi olmuş. Bunlara ciddi bir düzenleme getirmemiz ve vatandaşlarımıza çeşitli alternatifler sunmamız gerekiyor. Bu sebeple herkes düşüncesini açıkça söylesin. Bugün burada bu konuları çözüme kavuşturacağız" dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise; "Geçtiğimiz yıllarda tek yön uygulaması yapmıştık. Ayrıca bu sene parametre uygulamasına kesinlikle geçeceğiz. Kimse arabasını sabahtan akşama kadar çarşı merkezine park etmemeli. Artık 20 dakika ücretsiz daha sonra ücretli bir uygulamaya geçeceğiz. Kaldırımlarda esnafa 40 cm bir alan vereceğiz. Bunun çizgisi zabıtalarımız tarafından çizilecek. Vatandaşlarımız, çocuklarımız artık yoldan değil, kaldırımlardan yürüyecekler" dedi

Programda Muhtarların sorunları dinlendi. İlçede ve köylerde yapılması gerekenler not alınırken, Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş taşımalı eğitimle alakalı muhtarları bilgilendirdi.

Program sonunda Çarşı merkezinde Tek taraflı Park uygulamasına geçileceği, Park İhlali yapan araçlara ceza kesileceği, Parametre uygulamasına geçileceği, Kaldırımları işgal eden esnafların uyarılacağı gibi konular kararlaştırıldı.

e2c_dsc_5567.jpg67c_dsc_5581.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 2653 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.