1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bitlis’in Referandum Desteğine Tarihi Yarım Milyarlık Yatırım

Bitlis’in Referandum Desteğine Tarihi Yarım Milyarlık Yatırım

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, referandumda yüzde 60 evet oyu veren Bitlis ve ilçelerine yarım milyarlık yatırım yapacaklarını söyledi.

A+A-

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, referandumda yüzde 60 evet oyu veren Bitlis ve ilçelerine yarım milyarlık yatırım yapacaklarını söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, Bitlis'in 16 Nisan halk oylamasında yüzde 60 evet oyu verdiğini, vatandaşların bu teveccühü karşısında sorumluluklarının daha da arttığını belirterek, Bitlis'e eğitim, sağlık, ulaşım başta olmak üzere pek çok alanda yarım milyara yakın yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.

TARİHİ ŞEHİRE TARİHİ YATIRIM

Demiröz, Bitlis'in tarihi bir şehir olduğunu vurgulayarak, Mardin gibi bu şehir için de bir kanun çıkartılarak restore edilmesi gerektiğini söyledi.

Bitlis'in bir doğu kenti olması ve son 40 yılda da terör nedeniyle ihmal edilmiş bir şehir olduğunu belirten Demiröz, "2005'li yıllardan sonra AK Parti iktidarlarıyla beraber şehir yatırım görmeye başladı" dedi.

BİTLİS'E YÜZDE 60 EVET OYU HİZMETİ AKIYOR

Demiröz, 16 Nisan halk oylamasında Bitlis'in yüzde 60 evet oyu verdiğini hatırlatarak, "Bitlis'e özel bir ilgi var. Referandumda bütün ilçelerinde 'evet' çıkan bir il. Vatandaşlarımızın bu teveccühü karşısında sorumluluğumuz daha da arttı. Bitlis'e eğitim, sağlık, ulaşım başta olmak üzere pek çok alanda yarım milyara yakın yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

Bitlis'e önümüzdeki ay açılışını yapacakları tesislerle, eğitim alanında 52 milyon liralık yatırım yapacaklarını kaydeden Demiröz, yıl sonuna kadar da bu rakamın 100 milyon lirayı bulacağını açıkladı.

İLÇELERE EĞİTİM SAĞLIK ULAŞIMDA DEV YATIRIM

Demiröz, proje değeri toplam 41 milyon lira olan eğitim yatırımları kapsamında önümüzdeki hafta temelini atacakları okul ve pansiyonları şöyle sıraladı: "Tatvan Kız İmam Hatip Lisesi, Hizan Kız İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrencilik Pansiyon, Hizan Kız Meslek Lisesi ve 200 Öğrencilik Pansiyon, Tatvan 20 Derslikli Sadettin Aka Ortaokulu, Tatvan Kale İlkokullu, Tatvan Vakıfbank Ana okulları."

Öte yandan proje bedeli 11 milyon lira olan bir eğitim yatırımının da şehre kazandırıldığını belirten Demiröz, Mutki İmam Hatip Lisesi, 170 öğrencilik pansiyon ve İmam Hatip Lisesi Uygulama Camisinin de haftaya açılışını yapacaklarını aktardı.

Bitlis'te şehrin ileri gelen ailelerin eğitim alanında çok önemli katkıları olduğunu ifade eden Demiröz, "Tek sıkıntımız; genç nüfus fazla ama sanayi yok. O alanda da cazibe merkezleri konusunda müracaatlar var. Onları değerlendirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.


BİTLİS’TE TIP FAKÜLTESİ AÇILACAK

Sağlık alanında da çeşitli yatırımları hayata geçirdiklerini kaydeden Demiröz, bu yıl 20 milyon liralık bir yatırımla şehirdeki bütün hastanelerin yenilendiğini söyledi.

Önümüzdeki dönemde 10 milyon liralık bir yatırım ile beş sağlık ocağının temelinin atılacağını dile getiren Demiröz, Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde bir Tıp Fakültesinin açılacağını, bunun Senato'da kararının da alındığını söyledi.

ÜÇ YILDA TÜM KÖY YOLLARINI ASFALTLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Köy yollarındaki sıkıntıların en kısa sürede giderilerek, asfalt çalışmalarının başlayacağını dile getiren Demiröz, "Üç yılda bütün köy yollarını asfaltlamayı hedefliyoruz. Bu, 200 milyon liralık bir yatırım. Toplamda 50 milyon liralık bir yatırımla köylerimizin su sorunlarının 2019'a kadar bitireceğiz. Güvenlik yolları için ise bu sene 50 milyon liralık bir bütçe ayrıldı" ifadelerini kullandı.

Bitlis çevre yolunda çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Demiröz, "Son dönemde Bitlis Tatvan Devlet Hastanesinin bulunduğu bölgeye 40 milyon liralık bir yatırımla yeni bir kavşak yapıyoruz" dedi.


ADİLCEVAZ’A SULAMA İÇİN BARAJ YAPILACAK

Bitlis, Tatvan ve Güroymak'ın içme suyu ihtiyacını karşılamak için Sapur Barajı'nın proje çalışmasının bittiğini belirten Demiröz, 65 bin dönüm alanın bu baraj sayesinde sulanabileceğini dile getirdi. Adilcevaz ilçesinde de bir baraj yapmayı planladıklarını aktaran Demiröz, ilçedeki Gülistan Ovasının bu baraj sayesinde sulamasının yapılacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Tatvan'a bir seyir teleferiği yapılacağını bildiren Demiröz, "Teleferik, Van Gölünden başlayarak, Tatvan'ın üzerinden geçerek sırtındaki yamaca kadar devam edecek. Ordu'da ve İstanbul'dakine benzer bir teleferik olacak" dedi.

Şehirde pomza madenciliğinin de yapıldığını dile getiren Demiröz, "Turizm başta olmak üzere madencilik ve diğer hizmet sektörlerini hareketlendirerek bölgedeki işsizliği çözmeye çalışıyoruz. Halkın güçlü desteği arkamızda olduğu sürece gece gündüz demeden Bitlis ve Türkiye için hizmetlerimiz hız kesmeden devam edecektir" dedi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 7970 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum