1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bitlis’e Sulama Alanında Yatırım Atağı

Bitlis’e Sulama Alanında Yatırım Atağı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, açılışlar ve temel atma töreni için Bitlis’e gelecek.

A+A-

Özcan BEŞKARDEŞ / BİTLİS - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, açılışlar ve temel atma töreni için Bitlis’e gelecek.

Bakan Eroğlu ve Milletvekili Demiröz, 22 Eylül 2016 tarihinde Bitlis’e gelecek. Milletvekillerinin katılacağı programda sulama üzerine önemli yatırımlar yapılacak.


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, sulama ve tarım yatırımlarına hız verdiklerini ifade ederek, "İlimizde tarım alanında önemli yatırımlar yapmak için bu çalışmalarımıza hız verdik. Tarımda en önemli noktalardan bir tanesi tarlalarımızın sulanmasıdır. Temelini atacağımız Tatvan Göllü göleti ile 3250 dekar alanın yanı sıra Hizan Koçluköy göleti sayesinde 2080 dekar alan sulanacaktır. Bu iki gölet ile 2.840.000 lira gelir artışı sağlanacaktır. Bu çalışmayla ilimizi istihdam artırımına olanak sağlanacaktır. İlimizin önemli sorunlarından bir tanesi de su taşkınlarıdır. Bunun için daha önce 27 dere ıslah çalışması yaptık. Bunlara Ek olarak yarın açılışını yapacağımız Ahlat Kızılderesi, Alakır, Kırıkkaya, Hizan Akbıyık, Merkez Eğritaş ve Yolalan Üçkardeş Köyü’nde 6 tesis ile 1 ilçe ve 5 köyün taşkınlardan korunması sağlanacaktır. Bunlar değerli yatırımlardır.  İnşallah bu güzel yatırımlarla Bitlis'e hizmet devam edecektir. Gayretli hemşerilerimize böylesine değerli olan önemli hizmetleri sunmaktan gurur duymaktayız" dedi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 6026 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum