1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bitlis ve İlçelerinin İçme Suyu ve Kanalizasyon Hatları Tamamen Yenilenecek

Bitlis ve İlçelerinin İçme Suyu ve Kanalizasyon Hatları Tamamen Yenilenecek

Bitlis’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bitlis ve ilçelerinin içme suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamen yenileceğini söyledi.

A+A-

Bitlis’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bitlis ve ilçelerinin içme suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamen yenileceğini söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bitlis'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilk olarak Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde bulunan ve 1001 dönüm üzerine kurulacak olan Tekstil Kent alanında incelemelerde bulundu.

Daha sonra Bitlis Valiliğine geçen Bakan Kurum burada Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Bitlis Valiliğinde Belediye Başkanları ve Kaymakamlarla toplantı yapan Bakan Kurum toplantı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bitlis'teki yatırımlara ilişkin, "Toplamda 66 kilometre atık su, 83 kilometre içme suyu hattı. Tamamen hatları yeniliyoruz. Bu hatlarla birlikte Bitlis halkımız daha düzenli bir içme suyu, kanalizasyon altyapısına kavuşmuş olacak" dedi.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Bitlis'te yürüttüğü projeler hakkında bilgi verdi. Özellikle dere Üstü Islah Projesi konusuna öncelik vereceklerini belirterek, "Bu kentte kentsel dönüşüm projeleri, millet bahçeleri, parklar, alt yapı ve Bakanlığımızı ilgilendiren konularda istişarelerde bulunduk. Bu istişareler neticesinde öncelikli olarak Bitlis deresi üzerinde bulunan burada yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısında acilen dönüşmesi gerekiyor. Bu çerçevede daha önce TOKİ başkanlığı tarafından yeni sanayi bölgesinde 412 üniteyi il özel idaresi eliyle vatandaşlarımızla görüşerek dönüşümünü sağlamış olacağız. Burada Toplu Konut İdaresi gerek İl Özel İdaresi ve gerekse Bakanlığımız gerekli desteği yapacaklar. Bir kısım hak sahibi vatandaşımıza ödemeleri yapılacak. Geriye kalan kısmıyla da uzun vadeli borçlandırma yapacağız. Maliye t bedelleri üzerinden buradaki dönüşümü sağlayacağız. Burası Bitlis için önemli bir güzergah. Bizden öncesinde başladı kısa sürede değerlendirerek bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bakan Kurum, Bitlis ve ilçelerinde içme suyu ve kanalizasyon hattı inşaatını 2019 yılı içerisinde tamamlamayı planladıklarını belirterek, "2019 yılı içerisinde ihalesine gerçekleştirdiğimizi planladığımız Bitlis için önem arz eden katı atık su arıtma tesisimiz var. Bunun projesini iller Bankası genel müdürlüğümüz çizecek. İnşallah 2019 yılında atık su artıma tesisinin ihalesini de yapmış olacağız. Böylelikle bitlisin hem içme suyu ve kanalizasyon arıtma tesisi çözüme kavuşmuş olacak. Akabinde ilçeleri de içine alacak bir proje hayata geçireceğiz. Bu projeye ilişkin hem atıkların bertaraf tesisi hem de tık su arıtmalarla alakalı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğümüz çalışacak. Projenin bitiminin akabinde 2023 yılına kadara hiç bir atık suyun Van Gölüne akmayacağını söylüyoruz. Bu da hem turizm açısından hem de bölge insanı ve tarım açısından büyük önem arz ediyor. Projelerini bitirip inşallah Bitlis'imize kazandıracağız. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak buradaki yerel yönetimlerimizle, Valimizle ve milletvekillerimizle bu bölgenin ihtiyacı olan ne ise bu ihtiyaçları giderme noktasında çalışıyoruz. İnşallah Bitlis'i hak ettiği noktaya getirmek üzere birçok projemiz olacak. Bu projelerimizi öncelik sırasına göre inşallah hayata geçiriyor olacağız. Yine tekstil kent projesi Bitlis için büyük önem arz ediyor. Hem Bitlis'in istihdamı ve buradaki vatandaşlarımızın çalışması ve gelirinin artırılması adına tekstil kent projesi ile ilgili ve akabinde de Bitlis'in gelirinin büyük kısmının elde edildiği tarım ve hayvancılık ile ilgili entegre üretim tesisleri ve hayvancılık yapılacak organize tesisler de kısa süre içerisinde bölgeye kazandırmış olacağız" dedi.

cevre-ve-sehircilik-bakani-murat-kurum-cesitli-programlara-katilmak-uzere-bitlise-geldi-iha-20181111aw541619-4-t.jpg45796462_768319520201081_3846789898203824128_n.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3980 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum