1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. BEÜ Öğrencileri Adilcevaz’a Teknik Gezi Düzenledi

BEÜ Öğrencileri Adilcevaz’a Teknik Gezi Düzenledi

Bitlis Eren Üniversitesi Elektrik-Elektronik ve Makine Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler, Adilcevaz ilçesine teknik gezi düzenledi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis Eren Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler, Adilcevaz ilçesine teknik gezi düzenledi.

Bitlis Eren Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü Yrd. Doç. Dr. Faruk Oral,  Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü Yrd. Doç. Dr. Behçet Kocaman, Yrd. Doç. Dr. Serhat Berat Efe, Araştırma görevlisi Emre Gönel ve Adilcevaz Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Soner Çelikdemir öncülüğünde gerçekleştirilen gezide, öğrenciler ilçede bulunan elektrik santralleri hakkında bilgiler aldı.

Öğrencilerin gördüğü teorik derslerle ilgili uygulamalı olarak verilen dersler kapsamında ilk olarak Adilcevaz Belediyesi bünyesinde bulunan Güneşten elektrik enerjisi üretim tesisi ziyaret edildi. Burada yapılan incelemelerin ardından öğrenciler VEDAŞ Adilcevaz işletme şefliğini ziyaret ederek, burada bulunan trafolar ve çalışma ortamı hakkında bilgiler aldı. Daha sonra baraj mevkiinde bulunan elektrik santralini ziyaret eden öğrenciler, su akımından türbinlerle elektrik üretimini yerinde gördü.

Bitlis Eren Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü Yrd. Doç. Dr. Faruk Oral, düzenlenen teknik gezinin öğrenciler için faydalı geçtiğine değinerek, "Öğrencilerimizin gördüğü teorik derslerle ilgili uygulamalı olarak bazı bilgileri öğrenmeleri amacıyla Adilcevaz ilçemizde yenilebilir enerji kaynaklarını yerinde görmek ve öğrencilerimize bu konuda pratik bilgiler kazandırabilmek için böyle bir gezi tertipledik. Bu kapsamda ilk olarak Adilcevaz ilçemizde bulunan Güneş enerjisi santralini gezdik ve burada incelemelerimizi yaptık. Ardından trafo santralini ve barajdan gelen su ile türbinlerden elde edilen elektrik santralini gezdik. Buralarda öğrencilerimizle birlikte detaylı gözlemler yaptık. Böyle tesislerin ilimizde yaygınlaşması hem bölgemiz hem de ülkemiz için faydalı olacağına inanıyorum. Aynı zamanda enerjinin yenilebilir enerji kaynaklarından üretilmesi ülkemiz için çok umut verici bir gelişme olacağını düşünmekteyiz. Yaptığımız incelemeler sonucunda öğrencilerimize faydalı bilgiler aktardığımıza inanıyorum. Teknik gezi kapsamında ziyaret ettiğimiz santrallerde görev yapan arkadaşlarımız öğrencilerimize gerekli bilgileri aktarmış oldular. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

dsc_0036-005.jpgdsc_0041-007.jpgdsc_0053-006.jpgdsc_0076-002.jpgdsc_0079-002.jpgdsc_0102-006.jpgdsc_0118-001.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 6423 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum