1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Başkan Necati Gürsoy’un Girişimleriyle İlçemize Büyük Yatırım

Başkan Necati Gürsoy’un Girişimleriyle İlçemize Büyük Yatırım

Bitlis’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un da katıldığı toplantıda, Adilcevaz’a önemli yatırımlar yapılacağının müjdesini verdi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un da katıldığı toplantıda, Adilcevaz’a önemli yatırımlar yapılacağının müjdesini verdi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, geçtiğimiz günlerde Bitlis’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ilçede yapılması planlanan projeler hakkında brifing verdi.

Yapılan toplantı sonrasında Başkan Necati Gürsoy’un girişimleri sonucunda, ilçeye 25 Milyonluk içme suyu projesinin yanı sıra, Adliye binası yapımı ve baraj mevkiine yapılacak olan gölet projesi 2019 yatırım programına alındı.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, 2019 yılının Adilcevaz için yatırım yılı olacağını ifade ederek, "Geçtiğimiz günlerde bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a ilçemizde yapılması planlanan projelerimizi anlattık. Yapmış olduğumuz girişimler sonucunda, Bitlis ile birlikte sadece Adilcevaz ilçemizin de içme suyu projesinin yanı sıra Adliye binası ve gölet projesi 2019 yatırım programına alındı. İhale aşamasında olan içme suyu projemizle inşallah ilçemizin 40 yıllık içme suyu sorunu çözülecek. Belediyemiz ve İller Bankası ortaklığıyla yapılacak içme suyu kesin projesine göre, ilçemizdeki içme suyu şebekesi, motopomp depoları, terfi istasyonu binaları kapasiteleri de artırılmak suretiyle baştan sona yenilenecek. Yani, içme suyuyla ilgili tüm hatlar, depolar, binalar kapasiteleri de artırılmak suretiyle yeniden yapılacak. İlçemizde 50 yıl bir daha su sorunu olmayacak şekilde vatandaşlarımızın musluklarından sürekli temiz su akışını sağlayacağız. Ayrıca ilçemizin sulama sorununu çözmek için baraj mevkiinde gölet çalışması yapacağız. Bu projemizde 2019 yatırım programına alındı. Bu projemizin de hayata geçmesiyle birlikte göletin etrafını gezi ve mesire alanı olacak şekilde düzenleyip halkımızın hizmetine sunacağız. Aynı zamanda ilçemizde yıllardır eksikliği hissedilen Adliye binası da 2019 yatırım programına alındı ve bu sayede ilçemiz yeni bir adliye binasına kavuşacak. Bütün bu yatırımların ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Gürsoy ayrıca Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Bitlis Milletvekilleri Cemal Taşar ve Vahit Kiler ile yaptıkları görüşmede ilçeye kesinlikle doğalgaz geleceğinin müjdesini verdi.

45824320_768319340201099_2534008933450776576_n.jpg
www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 7027 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.