1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Başkan Necati Gürsoy’dan Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü Mesajı

Başkan Necati Gürsoy’dan Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü Mesajı

Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürsoy mesajında, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102’nci yıl dönümünü idrak etmenin onurunu yaşadığını dile getirdi.

Başkan Gürsoy, Çanakkale zaferinin Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu belirterek, "Milletimizin tarih boyunca vatanını ve istiklalini korumak için gösterdiği fedakârlıklar ve cesaret dolu mücadelelerin en güzel örneklerinden olan Çanakkale Zaferi, ülkesinin bağımsızlığı ve geleceği uğruna gözünü kırpmadan kendi canından vazgeçebilmeyi gösteren bir destan olarak adını tarihe yazdırmıştır. 18 Mart 1915’te kazanılan bu zafer, milletimizin yüksek manevi değerlerinin, birlik ve bütünlüğünün simgesidir. Bu zafer ile sadece bir milletin hayatta kalması değil, aynı zamanda geleceği de belirlenmiştir. Çanakkale’de gösterilen azim ve irade, milletimizin bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş ve İstiklal Savaşı’nın kazanılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmıştır. Ecdadımız tarafından tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Vatanı, milleti ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını vermiş aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Çanakkale tarihimizin en hüzünlü zaferidir. Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silâhlarına topyekûn direnişin gerçek bir destanıdır. Milletinin ve Devletinin Hürriyet ve bağımsızlığı uğrunda canlarını vererek, bu toprakları bize Vatan yapan kahraman şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyorum.

Çanakkale Savaşları'nın yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumak, Devletimiz ve milletimizin bekası için sürekli çalışmaktır. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü vesilesiyle, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan ve vatan topraklarını savunmak üzere canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen aziz şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 2875 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.