1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Bağ Bahçe Sulama Göleti Çalışmaları Başladı

Bağ Bahçe Sulama Göleti Çalışmaları Başladı

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde bağ ve bahçe sulamalarında kullanılmak üzere yapılması planlanan gölet çalışmaları başladı.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde bağ ve bahçe sulamalarında kullanılmak üzere yapılması planlanan gölet çalışmaları başladı.

Adilcevaz Belediyesi, ilçedeki sulama suyu sorununu çözmek için bağ ve bahçe sulamalarında kullanılacak gölet projesini hayata geçiriyor. Projenin tamamlanması ile birlikte ilçenin sulama suyu sorunu çözülecek. Aynı zamanda göletin çevresi mesire alanı yapılarak ilçe halkının hizmetine sunulacak.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Devlet Su İşleri 173. Şube müdürü Niyazi Yayla, DSİ mühendisleri ve inşaatı yapacak firma yetkilileri göletin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.


"SULAMA SUYU SORUNUNU GÖLETLE ÇÖZECEĞİZ"

Başkan Gürsoy, ilçenin sulama suyu sorununu çözmek için gölet projesinin çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, "İlçemizde yaşanan sulama suyu sorununu da baraj mevkisine yapmayı düşündüğümüz göletle çözeceğiz. Bu kapsamda projenin çalışmalarına başladık ve Baraj mevkiinde bir gölet yaparak boşa akan suyu gölette toplayıp ilçemizin sulama suyunda değerlendireceğiz. Aynı zamanda baraj mevkiinden başlayarak sulama kanalı çalışmalarına da başladık. Yapılan bu çalışmalar sayesinde ilçemizin sulama suyu sorununu çözmüş olacağız. Aynı zamanda yapacağımız bu göletin etrafını gezi ve mesire alanı olacak şekilde düzenleyip halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

dsc_0152-001.jpgdsc_0169-001.jpgdsc_0172-003.jpgdsc_0200-002.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 4418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.