1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Aygır Gölü’ne 50 Bin Sazan Yavrusu Bırakıldı

Aygır Gölü’ne 50 Bin Sazan Yavrusu Bırakıldı

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde bulunan Aygır Gölü’ne 50 bin adet aynalı ve pullu sazan yavrusu bırakıldı.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde bulunan Aygır Gölü’ne 50 bin adet aynalı ve pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Adilcevaz ilçesine 9 Kilometre uzaklıkta bulunan ve doğal güzellikleri ile turistik bir öneme sahip olan Aygır Gölü’ne, Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün katkılarıyla Antalya-Kepez Su ürünleri Araştırma Enstitüsünden 50 bin adet aynalı ve pullu sazan yavrusu getirildi.

Balık yavruları Adilcevaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından Aygır Gölü’nün tatlı sularına bırakıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selami Savaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Aygır Gölü, doğal güzellikleriyle ilçemizin önemli turistik ve mesire alanlarından olan tektonik bir göldür. Bu göl Süphan Dağı’nın eteklerinde bulunan yaklaşık 3,5 Kilometre kare alandaki bir çanakta yer almaktadır. Dipten kaynayan sularla beslenen bu gölümüze Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün katkılarıyla Antalya-Kepez Su ürünleri Araştırma Enstitüsünden 50 bin adet aynalı ve pullu sazan yavrusu temin edilmiş ve bu balıklar nakil aracının Aygır Gölü’ne ulaşmasıyla birlikte doğal ortama salınmıştır. Sazan balıklarının türü aynalı ve pullu sazan olup Aygır Gölü’ne uyum sağlayan balık türleridir. Göle bırakılan balıklar, normal doğa şartlarında iki yıl sonra yenilebilir seviyeye gelmektedir. Gölden avlananların yavru balıklara zarar vermeyecek şekilde avlanma yapmaları çok önemlidir. Göle bırakılan yavru balıkların büyüyebilmesi için vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi.

img-20161103-wa0049.jpg
img-20161103-wa0051.jpg
img-20161103-wa0052.jpg
img-20161103-wa0053.jpg
img-20161103-wa0048.jpg

www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 8152 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum