1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Atıl Durumda Olan Derslikler 'Köy Yaşam Merkezi'ne Dönüştürüldü

Atıl Durumda Olan Derslikler 'Köy Yaşam Merkezi'ne Dönüştürüldü

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde 260 öğrencinin eğitim gördüğü Bahçedere Köyü İlk ve Ortaokulu yanında kullanılmayan atıl durumdaki derslikler 'Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürülerek hizmete açıldı.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ – Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde 260 öğrencinin eğitim gördüğü Bahçedere Köyü İlk ve Ortaokulu yanında kullanılmayan atıl durumdaki derslikler 'Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürülerek hizmete açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürütülen 'Köy Yaşam Merkezleri' projesi kapsamında Adilcevaz ilçesine 12 Kilometre uzaklıkta bulunan Bahçedere Köyünde kullanılmayan atıl durumdaki derslikler 'Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürüldü. İlk etapta köyde yaşayan kadınlara kendilerini geliştirme imkânı sunan 'Köy Yaşam Merkezi', vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

İlçe Milli eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, köylerde kullanılmayan derslik ve okulları farklı ihtiyaçlara yönelik kullanımının sağlanmasını amaçladıklarını ifade ederek, "Bakanlığımızın bu yıl başlatmış olduğu köylerimizdeki atıl durumda olan dersliklerimizi 'Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürme noktasında ilk olarak Bahçedere köyümüzde uygulamaya koyduk. Şuan bu köyümüzde 30’a yakın kursiyerimiz var. Burada kursiyerlerimiz 10’a yakın kurs konusunda eğitim almaktalar. Bu konuda diğer köylerimizde de 'Köy Yaşam Merkezleri' konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Köylerimizde atıl durumdaki dersliklerimizi 'Köy Yaşam Merkezleri'ne dönüştürmeyi hedeflemekteyiz. Bu yaşam merkezlerinde köylülerin taleplerinin yanı sıra sosyal, kültürel, ekonomik ve tarımsal manada talepler olursa bunları da yerine getirerek bu kapsamda da kurslar açacağız. Amacımız ilçemiz genelinde yaklaşık 250 kursiyere ulaşıp bu yaşam merkezlerini devam ettireceğiz" dedi.

Geleneksel El Sanatları Usta Öğreticisi Sıla Tunca ise, köyde açılan kurslar sayesinde güzel vakit geçirdiklerini ifade ederek, "Bahçedere Köyü Yaşam Merkezi’nde kızlarımızla, ablalarımızla birlikte ek gelir kaynağı olarak burada kurs açtık. Kaymakamlığımızın, Belediyemizin ve Halk Eğitim Merkezinin destekleriyle güzel ilerlemeler kaydediyoruz. Kızlarımız evlerinde boş vakit geçirmek yerine gelip burada kendi çeyizlerini yapıyorlar. Gelen desteklerle birlikte hem çeyizleri oluyor hem de yeni bir gelir kapısı elde etmiş oluyorlar. Kursumuzda ilk etapta dikiş, nakış, iğne oyası, kanaviçe, örgü, ahşap boyama yapıyoruz. İleriki günlerde daha değişik çalışmalar yapacağız" dedi.


dsc-0001-006.jpgdsc-0002-003.jpgdsc-0003-002.jpgdsc-0004-003.jpgdsc-0005-002.jpgdsc-0006-003.jpgdsc-0007-005.jpgdsc-0008-002.jpg
dsc-0009-006.jpgdsc-0010-006.jpgdsc-0011-007.jpgdsc-0012-004.jpgdsc-0013-002.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3615 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum