1. HABERLER

  2. AHLAT

  3. Ahlat’ta 42 Yeni Korucu Yemin Ederek Göreve Başladı

Ahlat’ta 42 Yeni Korucu Yemin Ederek Göreve Başladı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde eğitimlerini tamamlayan 42 güvenlik korucusu yemin ederek görevlerine başladı.

A+A-

Bitlis'in Ahlat ilçesinde eğitimlerini tamamlayan 42 güvenlik korucusu yemin ederek görevlerine başladı.

İlçe Jandarma komutanlığı bahçesinde düzenlenen güvenlik korucularının yemin törenine, İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban, İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Ahmet zafer Bayram, Tatvan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Yusuf Özdemir ve korucu aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kaymakam Tekbıyıkoğlu, yaptığı konuşmada güvenlik korucularına terörle mücadelede önemli görevlerin düştüğünü söyledi. Kaymakam Tekbıyıkoğlu, "Sorumlu olduğunuz sahanın güvenliğini sağlayacaksınız. Bu tabii eğitimin dışında tecrübe de isteyen bir durum. Zamanla bu tecrübeyi de edineceksiniz. Ama evvela bilimsel metodlarla sizden daha tecrübeli komutanlarınızın ve amirlerinizin talimatları doğrultusunda hareket ederek gerekeni yapmanızdır. Allah yardımcınız olsun" dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram ise yeni güvenlik korucularına başarı dileklerinde bulunarak "Korucularımızdan bu mücadelemizde beklentimiz büyüktür. Korucularımız görev yaptıkları bölgede bizim gözümüz kulağımız olacaklar, meydana gelmeden bir çok olayı önleyecekler, ihtiyaç halinde de bölgedeki hazır kuvvetlerimiz olacaklardır" dedi.

08dcb04832b3eda742c95839de88270d.jpg
DHA

Bu haber toplam 6781 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.