1. HABERLER

  2. AHLAT

  3. Ahlat'ta 2 Ton Kaçak Avlanmış Balık Ele Geçirildi

Ahlat'ta 2 Ton Kaçak Avlanmış Balık Ele Geçirildi

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde jandarma ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 ton avlanması yasak olan Van balığı ele geçirildi.

A+A-

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde jandarma ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde Ahlat-Malazgirt yolunda seyir halindeki bir kamyonette arama yapıldı. Yapılan aramada 2 ton avlanması yasak olan Van balığı ele geçirildi.

Van Gölü'nde yaşayan tek balık türü olan ve 15 Nisan- 15 Temmuz arasında avlanması yasaklanan İnci Kefali balığıyla ilgili önlemler arttırılırken, kaçak avlananlara da cezai işlem uygulanıyor.

Bitlis'in Ahlat-Malazgirt yolu üzerinde yol kontrolü yapan jandarma ekipleri şüphe üzerine D.Ç. kontrolündeki kamyoneti durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada kamyonetin kasasında kasalar içinde 2 ton kaçak avlanmış İnci Kefali balığı ele geçirildi.

Araç 15 gün trafikten men edilirken, sürücü D.Ç. ye 2 bin 324 lira ceza uygulandı. 

504329aab35381bb8f1ad25aa7fafe92-(1).jpg
DHA

Bu haber toplam 2970 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.