1. HABERLER

  2. AHLAT

  3. Ahlat’ın Köylerine Kar Yağdı

Ahlat’ın Köylerine Kar Yağdı

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde son günlerde etkili olan yağışlı hava, yüksek kesimlerde ve bazı köylerde yerini kar yağışına bıraktı.

A+A-

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde son günlerde etkili olan yağışlı hava, yüksek kesimlerde ve bazı köylerde yerini kar yağışına bıraktı. Köylerdeki kar kalınlığı yaklaşık 5 santimetreyi buldu.

Ahlat ve çevresinde yaklaşık 1 haftadan bu yana etkili olan yağmur, bugün ilçe merkezinde yerini karla karışık yağmura, yüksek kesimlerdeki köylerde ise yoğun kar yağışına bıraktı.

Kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Nemrut ve Süphan Dağı etkelrinde bulunan bir çok köydeki kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu belirtildi.

Kapalı yolun bulunmadığı bölgede ekipler hazır bekletirken, meteoroloji yetkilileri ise kar yağışının yarından itibaren ilçeyi terk edeceğini söyledi.

06c91-ahlatin-koylerine-kar-yagdi.jpg

DHA

Bu haber toplam 4016 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.