1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adilcevazlı Şehidin Adı Kocaeli’nde Kurulan Kütüphanede Yaşatılacak

Adilcevazlı Şehidin Adı Kocaeli’nde Kurulan Kütüphanede Yaşatılacak

Suriye'nin El Bab bölgesinde 5 yıl önce şehit olan sözleşmeli er Muhammed Bozarslan’ın adı Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yeni kurulan kütüphaneye verildi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Suriye'nin El Bab bölgesinde 5 yıl önce şehit olan, Bitlis’in Adilcevaz İlçesi nüfusuna kayıtlı sözleşmeli er Muhammed Bozarslan’ın adı Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yeni kurulan kütüphaneye verildi.

2016 yılında Suriye'nin El Bab bölgesinde sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli er Muhammed Bozarslan’ın adı Kocaeli’nin Körfez İlçesi Yavuz Selim İlkokulu’nda İyiliğe Vesile ol İnsani Yardım Derneği ve Kocaeli Kantin İşletmecileri Derneği tarafından kurulan kütüphanede yaşatılacak.

Şehit Muhammed Bozarslan Kütüphanesinin devam eden çalışmalarını yerinde inceleyen Şehit Ailesi, evlatlarının isimlerinin ülkenin her köşesinde yaşatılıyor olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


İyiliğe Vesile Ol İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bozdoğan, şehitlerin aziz hatıralarına ve emanetlerine sahip çıktıklarını ifade ederek, "Şehidimizin ailesini burada görmek gerçekten bizleri mutlu etmiştir. Adilcevaz İlçesinin benim yanımda her zaman ayrı bir yeri önemi vardır. Şehidimizin adına Kütüphane kurulması talebi geldiğinde hemen onay verdik. Çünkü bizim Adilcevaz ile aramızda bir kan bağı var ben bir Adilcevazlı damadıyım. 2016 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye’nin El Bab bölgesindeki terör saldırısında 23 yaşında şehit olan sözleşmeli piyade komando er Muhammed Bozarslan kardeşimizin anısına bir kütüphane kurduk. Vatan, millet ve bayrak uğrunda şehit düşmüş kahramanların hatırasını yaşatmanın önemli olduğunu hep birlikte biliyoruz. Biz değerlerine bağlı bir milletiz. Varlığımızı borçlu olduğumuz şehitlerimizin şehadeti bizim en önemli değerlerimizden biridir. Bu anlayışla vatan toprağını kanlarıyla sulayan şehitlerimizi unutmamaya gayret gösteriyoruz. Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve emanetlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Şunu ifade etmeliyim ki şehit ailesinin yaşadığı acıyı hiç kimse tahmin edemez ama onların acısı hepimizin acısıdır. Bu toprakları ilelebet vatan olarak tutabilmemiz için gerekirse kanımızı akıtacağız, gerekirse de terimizi. Biz o kara günü hiç unutmadık. Sadece şehitlerimizin adını yaşatmakla kalmayacağız, devletine ve milletine sadakatle bağlı yeni nesillere de ön ayak olacağız. Kütüphanemizin yapımında emeği geçen başta Kocaeli Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Alican Kazgan Bey’e, Körfez İlçe Belediyesine ve özelliklede Bitlis Adilcevazlı olan Kocaeli’nde yaşayan Engin Göksoy’a teşekkür ederim" dedi.

img-20211014-wa0001.jpgimg-20211014-wa0000.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3979 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.