1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevazlı Gaziler Çanakkale Şehitliğini Gezdi

Adilcevazlı Gaziler Çanakkale Şehitliğini Gezdi

Adilcevaz Kaymakamlığı ve Adilcevaz Belediyesi, ilçedeki gaziler için Çanakkale gezisi düzenledi.

A+A-

Adilcevaz Kaymakamlığı ve Adilcevaz Belediyesi, ilçedeki gaziler için Çanakkale gezisi düzenledi.

İlçedeki gaziler, Adilcevaz Kaymakamlığı ve Adilcevaz Belediyesi’nin katkılarıyla Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası’na ve Şehitlikleri ziyarete gönderildi. Düzenlenen program kapsamında gaziler, dünya tarihinin gördüğü en büyük savunma savaşına tanıklık eden yerleri ve Çanakkale şehitliğini görme imkânı buldu.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Çanakkale'nin herkes tarafından görülmesi ve gezilmesi gereken bir yer olduğunu belirterek, "Gazilik gibi şerefli bir mevkii hak eden gazilerimizi manevi duyguların harman olduğu Çanakkale Şehitliğimizi ziyaret etmeleri için bu geziyi düzenledik. Çanakkale, bir tarihin bittiği, yeni bir tarihin başladığı yerdir. Milli şuurumuzun ve tarih bilincimizin pekişmesi, maneviyatımızın güçlenmesi adına keşke imkanımız olsa da herkesi Çanakkale'ye götürebilsek. Her Türk evladının mutlaka görmesi gereken onbinlerce isimsiz kahramanı bağrında barındıran bu vatan toprağını ziyaret etmek, şehitlerimize bir Fatiha okumak gerektiği düşüncesi ile bu planlamayı yaptık. Bu vesileyle tüm şehitlerimize ve ebediyete giden gazilerimize Allah’tan rahmet, yaşamlarını sürdüren gezilerimize ise hayırlı ve sağlıklı yaşamlar diliyorum" dedi.

Gazilerle birlikte Çanakkale gezisine katılan Belediye Meclis üyesi Necmettin Boz ise, "Gazilerimiz ile birlikte Kaymakamlık ve belediyemizin katkılarıyla Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası’na ve Şehitlikleri ziyaret ettik. Bu gezi sayesinde dünya tarihinin gördüğü en büyük savunma savaşına tanıklık eden şehitler diyarı Çanakkale’de, Gazilerin ve Merhum Şehitlerin çarpıştığı toprakları görme imkanı bulduk. Bu vesile ile ülkemiz için canlarını hiç düşünmeden veren şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Her Türk vatandaşımızın en az bir kez dahi olsa Çanakkale'yi ziyaret etmesi gerektiğine inanıyorum. Katkılarından dolayı Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

img-20181010-wa0002.jpgimg-20181010-wa0004.jpgimg-20181010-wa0007.jpgimg-20181010-wa0008.jpgimg-20181010-wa0022.jpgimg-20181010-wa0019.jpgimg-20181010-wa0011.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 4565 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.