1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Adilcevaz’daki Tekne Faciasının Ardından Van Gölü’nde Önlemler Arttırıldı

Adilcevaz’daki Tekne Faciasının Ardından Van Gölü’nde Önlemler Arttırıldı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde geçtiğimiz hafta Van Gölü'nde batan teknede 7 düzensiz göçmenin hayatının kaybetmesinin ardından önlemler üst düzeye çıkartıldı.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde geçtiğimiz hafta Van Gölü'nde batan teknede 7 düzensiz göçmenin hayatının kaybetmesinin ardından önlemler üst düzeye çıkartıldı.

Jandarma ekipleri hem kara hem de gölde sıkı güvenlik önlemleri alırken, Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İçişleri Bakanlığınca yürütülen bir proje kapsamında sınırda ilkbaharda termal kameralı ve yaşam alanı olan kuleler inşa edilerek düzensiz göçmenlerin geçişine engel olacaklarını kaydetti.

Güvenlik güçleri düzensiz göçmenlere yönelik kara yollarında kontrollerini artırınca teknelerle gölü kullanmaya başlayan insan tacirlerine karşı da Van Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı timi teknolojik cihazlarla suyun üstünde ve altındaki bütün hareketlilikleri gözlemleyerek önlem alıyor.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Tedbirleri artırdıkça onlar başka güzergâh ve yolları kullanıyor. Dağlık yollarda güvenlik önlemi artınca şimdi de göl üzerinde yolculuk yapmaya başladılar. Bu konuda da güvenlik önlemimizi artırdık. Artık jandarma ekipleri gölde sürekli devriye atacak. İçişleri Bakanlığınca yürütülen bir proje kapsamında İran sınırımızda ilkbaharda termal kameralı ve yaşam alanı olan kuleler inşa edilerek düzensiz göçmenlerin geçişine engel olmaya çalışacağız" dedi.


GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde batan teknede 7 düzensiz göçmenin yaşamını yitirmesi ve 64'ünün de kurtarılmasının ardından Van ve Bitlis'te jandarma ekipleri Van Gölü genelinde önlemlerini artırdı.

Sorumluluk alanı Van Gölü olan İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı timi, göl ve çevresinde emniyet ile asayişin sağlanmasında önemli görevler yürütüyor. 3 bin 713 kilometrekare mavi sularda acil yardım ve kurtarma operasyonları gerçekleştiren 5 kişilik tim, 26 Aralık'ta 7 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği, 64 kişinin de kurtarıldığı tekne faciasından sonra güvenlik tedbirlerini üst düzeye çıkardı.


RADAR SİSTEMİYLE SU YÜZEYİNDEKİ TÜM HAREKETLER KONTROL EDİLİYOR

Bitlis'teki ekiplerle koordineli bir şekilde gece gündüz devriye görevi yürüten ekipler, radar sistemiyle su yüzeyindeki, teknolojik cihazlarla da su altındaki tüm hareketleri gözlemliyor. Göldeki yolcu ve balıkçı teknelerini denetleyerek düzensiz göçmen kaçakçılığıyla mücadele eden ekipler, düzensiz göçmenlerin götürülebileceği güzergahları da sürekli kontrol altında tutuyor.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta Van Gölü'nde Bitlis'e bağlı Adilcevaz ilçesi kıyısına yakın bölgede, yasa dışı yollardan ülkeye giriş yapan göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu 7 kişi hayatını kaybetmiş, 64 kişi ise kurtarılmıştı.

ŞEHRİVAN GAZETESİ

Bu haber toplam 34721 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.