
Adilcevaz’daki Tarihi Camilerin Çehresi Değişecek
Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri neticesinde tarihi Ulu Cami ve Tuğrul Bey Camilerinin restorasyonu yapılacak ve iki cami arasında peyzaj çalışması ile mesire alanları yapılarak ilçeye seyir tepesi kurulacak.
Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri neticesinde tarihi Ulu Cami ve Tuğrul Bey Camilerinin restorasyonu yapılacak ve iki cami arasında peyzaj çalışması ile mesire alanları yapılarak ilçeye seyir tepesi kurulacak.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un proje ve girişimleriyle ikili ilişkileri sonuçlarını vermeye başladı.
İlçenin girişinde bulunan tarihi camilerin Restorasyonu yapılıp iki cami arasında peyzaj çalışması ile mesire alanları oluşturulacak. Camilerin aydınlatmaları ile birlikte birde seyir tepesi hazırlanacak.
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy çalışmaların ilçeye önemli bir görünüm kazandıracağına değinerek, "İlçemiz için büyük önem taşıdığına inandığımız Tarihi Camilerimizin Restorasyonu, Peyzaj, Mesire alanları, Seyir Tepesi, Güvenlik sistemleri ve ışıklandırma gibi bir çok projeyi içerisinde bulunduran çalışma sonunda nihayetlendi ve ihaleyi alan yüklenici firma işe başlamak için bizimle son görüşmelerini yaptı. Bu proje ile ilçemizin çehresinin değişeceğini düşünüyorum. Gerçekten ilçemizin girişinde olan bu güzide mekânlarımızın tarihimiz ile bütünleşmesi ve modernize edilmesinde emeği geçen Sayın Bakanımız Yalçın Akdoğan başta olmak üzere Genel Başkan yardımcımız Vedat Demiröz’e, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem’e ve Bölge Müdürümüz Sait Sancar ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. Yapılacak çalışmaların Adilcevazlı hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Sait Sancar ise yaptığı açıklamada; "Açıkça söylemem gerekir ki bu projenin onaylanmasında ve uygulamaya konulmasında en büyük gerçek Belediye Başkanı Necati Gürsoy beyin sürekli bu konuyu gündeme getirmesi ve Bakanlıklara sunmasıdır. Başkan Ankara’ya her gittiğinde Genel Müdürümüze ve Bakanımız Yalçın Akdoğan’a projeyi sürekli anlattı. Bu kadar gündeme gelen bu proje sonunda nihayete erdi ve projenin ihalesi tamamlandı. Bu ay içerisinde yüklenici firma işe başlayacak ve Tarihi Camilerimizin Restorasyonuna başlanacak. Ayrıca İki cami arasında peyzaj ve ışıklandırma çalışmaları olacak. Bu Projenin ilçeye büyük değer katacağını düşünüyorum" dedi.
HABERE YORUM KAT
Ertuğrul Bey Camii olarak tanıttığınız,Ahlat yönünden Adilcevaz a girişte,sol tarafta bulunan 12 kubbeli camiinin,asıl adının "zal paşa camii" olduğunu,Zal Paşa nın kim olduğunu,Zal Paşa nın hangi hükümdarın paşası olduğunu,Adilcevaz bölgesinde kaç yıl hüküm sürdüğünü......Zal Paşa Camii olarak bilinen bu tarihi camii isminin Adilcevaz ın hangi "ileri gelen" şahsiyetleri tarafından ve nasıl Ertuğrul bey camii olarak değiştirildiğini biliyor musunuz ?
Yanıtla (0) (0)Tebrikler, kültürel miraslarımıza sahip çıkılması çok güzel bir tavır...
Yanıtla (0) (0)