1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz’da Sebze Fidesi Satışları Başladı

Adilcevaz’da Sebze Fidesi Satışları Başladı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde çiftçiler tarafından seralarda yetiştirilen sebze fidelerinin satışları başladı.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde çiftçiler tarafından seralarda yetiştirilen sebze fidelerinin satışları başladı.

İlçede havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte seralarda yetiştirilen domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak, çilek, kavun ve karpuz gibi birçok meyve, sebze tohumu ile fideler tezgahlarda satışa sunulmaya başlandı. En çok rağbet gören fidelerin ise domates, biber, salatalık ve patlıcan olduğu belirtildi.

İlçede yıllardır sera fideciliği yapan Akın Kapuci onlarca çeşit sebze ve meyve fidesi satışını yaptıklarını belirterek, "İlkbahar döneminde kurduğumuz seralarda çimlendirilen tohumlardan elde ettiğimiz sebze ve meyve fidelerinin satışına başladık. Özellikle köylü vatandaşlarımız ve evlerinde bahçeleri olan müşterilerimiz aldıkları fideleri bahçelerine dikerek yaz mevsiminde sebze ihtiyaçlarını bahçelerinden karşılıyorlar. Bu iş aynı zamanda emek, zahmet ve sabır isteyen bir iştir. Bu işe Mart ayında başlıyoruz. Tohum çimlendirmesi ile birlikte toprakları fide kaplarına koyuyoruz. Aşamalı sulama ve serayı havalandırma olarak bu işleri yaparak fidelerimizi yetiştiriyoruz. Ben hem kendi sebze ve meyve fidemi yetiştiriyorum hem de satışını yaparak bütçeme katkı sağlıyorum. Satışını yaptığım bu fideler sayesinde kimseye muhtaç olmadan, kimselerden iş talebinde bulunmadan 5 çocuğumun geçimini sağlamaktayım ve aynı zamanda çocuklarımı okutmaktayım" dedi.

Akın Kapuci, fidelerin tanesini 50 kuruştan sattıklarını belirterek, vatandaşlara fide dikimi konusunda detaylı bilgi vererek kaliteli ürün elde etmelerine yardımcı olduklarını da söyledi.

dsc_0129-002.jpgdsc_0136-003.jpgdsc_0140-001.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3409 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.