1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adilcevaz’da Otel Projesi İçin İmar Çalışmaları Başladı

Adilcevaz’da Otel Projesi İçin İmar Çalışmaları Başladı

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’ne, Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılması planlanan otel için imar çalışmalarına başlandı.

A+A-

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’ne, Türkiye Barolar Birliği tarafından yapılması planlanan otel için imar çalışmalarına başlandı.

Bitlis Baro Başkanlığı tarafından sunulan ve ilin birçok kurumu tarafından desteklenen proje kapsamında, Türkiye Barolar Birliği tarafından Adilcevaz’a yapılacak otelle ilgili imar çalışması başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bitlis Baro Başkanı Avukat Fuat Özgül, "Uzun uğraşlar sonucu Bölgedeki Baro Başkanlarımızı da yanımıza alarak ilimizde bir otel yapılması için bir proje hazırladık. Aslında Türkiye'de böylesine nadide bir tesise sahip başka bir Baro yok. Bu anlamda projemiz tarihi öneme sahiptir. Bu tarihi eseri Baromuza, Avukatlarımıza ve ilimize kazandıracağımız için gururluyuz. İşimizin çok da kolay olamadığı biliyoruz ama inançlı ve umutluyuz. Bu projenin bu aşamaya gelmesinde Başkan Yardımcımız Avukat Kadir Köstekçi'nin katkısı büyük.  Kendisine emekleri ve başarısı için teşekkür ederim. Ayrıca bu tesis; konaklama ve sosyal etkinlikler bakımından büyük bir yatırım olmasından dolayı da Adilcevaz ilçemizin turizmine de büyük katkı sunacağı inancındayım. Bu proje ile kimin yanına gitti isek destek gördük. Projenin nihayete ermesi için bundan sonra da herkesin desteğine ihtiyacımız var. Başta avukatlarımız olmak üzere tüm hukuk camiasına ve halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Bitlis Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Kadir Köstekçi ise, "Bu başarı aslında hepimizin. İlimiz ve Adilcevaz ilçemiz turizm noktasında büyük bir potansiyele sahip. Türkiye'de tüm avukatlarımızın tatillerinin yanı sıra çalıştay, toplantı ve eğitimlerini yapabilecekleri yer olacak. Aynı zamanda Baromuzun her türlü programını icra edebileceği, dışarıdan gelen tüm misafirlerin rahatça ağırlanabileceği, spor takımlarının kamp yapabileceği bir otele ihtiyaç vardı. Bu proje tüm bu eksikliklerimizi kapatacak. İlçemiz başta olmak üzere ilimize büyük katma değer katacak ve Baromuzun kurumsallığını arttıracak. Ayrıca otelin yapılacağı alan belediye sınırlarında olmadığı için İl özel idaresinin imarına tabi. İl özel idaresi de burası için Kültür ve Turizm Bakanlığından onay almak zorunda. Tüm bu süreçler bittikten sonra çalışmalara başlanacak. Bu arada taslak projeyi Türkiye Barolar Birliğinde yerinde inceledik. İnşallah harika bir eser ortaya çıkacak. Şimdiden herkese çok teşekkür eder, projenin avukatlarımıza, Baromuza, ilçemize, ilimize ve herkese hayırlı olmasını dileriz" dedi.

44837874_10156938827844917_2798189962351083520_n.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 4510 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.