1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz’da Öğretmenlere STEM Eğitimi

Adilcevaz’da Öğretmenlere STEM Eğitimi

Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde STEM eğitimi alan öğretmenlere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde STEM eğitimi alan öğretmenlere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Adilcevaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Matematik ve Fen Bilimleri öğretmenlerine STEM (Scıence-Teknology-Engıneerıng-Mathmatıcs) eğitimi verildi. Verilen eğitim kapsamında ortaokul ve lise matematik, fen derslerine giren öğretmenlerin yetkin STEM uygulayıcıları olarak meslektaşlarına liderlik etmelerini sağlandı.

STEM eğitimine katılan ve başarı gösteren öğretmenlere Kaymakam Arif Karaman’ın da katılımıyla başarı belgeleri verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, verilen eğitimin önemine değinerek, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı arasındaki DAKA 2017 yılı Teknik Destek programı kapsamında FARGON Uluslararası Eğitim, inşaat, Gıda, Turizm ve üretim Sanayi tarafından ilçemiz Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Matematik ve Fen Bilimleri öğretmenlerine "Adilcevaz’da STEM öğretmenleri yetişiyor" eğitim programı kapsamında belge almaya hak kazanan öğretmenlerimize İlçe Kaymakamımızın da katılımıyla belgelerini verdik. Öğretmenlerimiz almış oldukları bu eğitim sayesinde özgün olarak geliştirdikleri sınıf içi uygulamalarını meslektaşlarıyla paylaşmaları, toplum ve bilim arasında köprü vazifesi görmeleri, okul ekosistemine özel esnek bir müfredat geliştirmeleri ve aynı zamanda akademik çalışmalara veri sağlayarak destek olabilecekler.  Proje kapsamında öğretmenler öğrencilerini ve ailelerini evlerinde ziyaret edecek. Başarıyı, ya da başarısızlıkları birlikte değerlendirecekler. Böylece daha sağlıklı bir iletişim kurmuş olacağız. Bu da eğitimin kalitesini arttıracak" dedi.

img-20170928-wa0001.jpgimg-20170928-wa0002.jpgimg-20170928-wa0003.jpgimg-20170928-wa0004.jpgwww.adilcevaz13.com 

Bu haber toplam 3474 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.