1. HABERLER

  2. Adilcevaz’da Kur’an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması

Adilcevaz’da Kur’an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması

Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde İmam Hatip Okulları Platformu tarafından Kur’an-ı Kerim, Ezanı Güzel Okuma ve Münazara yarışmaları düzenlendi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz İlçesinde İmam Hatip Okulları Platformu tarafından Kur’an-ı Kerim, Ezanı Güzel Okuma ve Münazara yarışmaları düzenlendi.

Adilcevaz Şehit Kemal Dursun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin organize ettiği, İlçe Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen yarışmaya Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, İlçe Müftü Vekili Muharrem Kömürçen, Bitlis İmam Hatip Okulları Platformu İl Başkanı Avukat Kadir Köştekçi, İmam Hatip Okulları Platformu İlçe Başkanı Cüneyt Duk, Adilcevaz Şehit Kemal Dursun Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nebi Ergören, Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bülent Değirmenci, okul idarecileri, öğretmenler, imamlar ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, bu tür etkinliklerin önemli olduğunu ifade ederek, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın Müslümanlığı ve dinimizi en güzel şekilde yaşamaları için düzenlenen bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. İlçemizde bu yıl İmam Hatipler konusunda güzel gelişmeler olacak. İmam Hatip öğrencilerimiz için ilçemizde yeni okullar yapılacak ve bu sayede çocuklarımız daha güzel ortamlarda eğitimlerini alacak. Bu okullar sayesinde çocuklarımızı daha iyi yetişmiş hale getireceğiz. Adilcevaz Belediyesi olarak bu yarışmalara katılan tüm öğrencilerimizi Şanlıurfa’ya geziye göndereceğiz. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Mutluluk ve huzurun kaynağının maddiyatı üzerine öğrenciler tarafından karşılıklı olarak münazara yapılmasının ardından Kur’an-ı Kerim ve Ezanı en güzel okuma yarışmaları düzenlendi. Yarışmalar sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

dsc_0009-022.jpgdsc_0018-005.jpgdsc_0031-010.jpgdsc_0052-012.jpgdsc_0042-008.jpgdsc_0045-002.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 8653 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.