1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz’da KOSGEB Girişimcilik Kursları Başladı

Adilcevaz’da KOSGEB Girişimcilik Kursları Başladı

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile açılan uygulamalı girişimcilik kursları başladı.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile açılan uygulamalı girişimcilik kursları başladı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda başlayan kurstan 90 kişi faydalanacak. 30’ar kişilik gruplar halinde eğitimi başarıyla tamamlayıp belge alan kursiyerler, KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin liralık sabit yatırım desteği alabilecek.

Adilcevaz Belediyesi Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, uygulamalı girişimcilik eğitimiyle, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade ederek, "İlçemizde istihdama yönelik açılan bu kurs sayesinde girişimcilik ve iş düşüncesi olanları hibelerden faydalandırmak istiyoruz. Kursa vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Belediye olarak hizmetin halkımızın ayağına gelmesine ön ayak olduk. Girişimcilere her anlamda destek olabilmek için bu tür kursları organize ediyoruz. Buradan eğitimlerini tamamlayıp yeni iş kuracak olan kursiyerlere iş hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Girişimcilik Uzmanı Kemal Öter ise kursiyerlere gruplar halinde eğitim verdiklerini ifade ederek, "Kursiyerlerimize 30’ar kişilik 3 grup halinde uygulamalı girişimcilik kursunun ilk etabını başlatmış olduk. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere verilecek olan sertifika sayesinde, kursiyerler yapacakları projelerle 50 bin lira hibe, 100 bin lirada geri ödemeli destekler başta olmak üzere birçok destekten faydalanabilecek. Kursu başarıyla tamamlayan girişimci adayları kurs sonrasında girişimcilik belgesi almaya hak kazanacak" dedi.

dsc_0003-006.jpgdsc_0009-013.jpgwww.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 2996 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.