1. HABERLER

  2. ADİLCEVAZ

  3. Adilcevaz’da Giysi Kumbaraları ile Eski Kıyafetler Ekonomiye Kazandırılacak

Adilcevaz’da Giysi Kumbaraları ile Eski Kıyafetler Ekonomiye Kazandırılacak

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi tarafından 'sıfır atık' projesi kapsamında Zabıta ekiplerince İlçe genelindeki erişimi kolay noktalara giysi atık kumbarası yerleştirildi.

A+A-

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ - Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi tarafından 'sıfır atık' projesi kapsamında Zabıta ekiplerince İlçe genelindeki erişimi kolay noktalara giysi atık kumbarası yerleştirildi.

Kumbaraların içindeki malzemeler Belediyenin sözleşme yaptığı firma tarafından ayrıştırıldıktan sonra kullanılabilir durumda olanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kullanılamayacak durumdaki tekstil atıkları ise fabrikalarda izolasyon malzemesine dönüştürülerek ekonomiye kazandırılacak.


Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, güzel bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini ifade ederek, "İlçemizde belirlediğimiz yerlere 10 adet giysi kumbarası yerleştirdik. Vatandaşlarımız kullanılmış eski giysi ve ayakkabılarını çöp yerine bu kumbaralara bırakarak hem ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım edebilir hem de dolaylı yoldan ekonomimize katkı sağlayabilirler. Atıklarımızı çöp depolama alanımıza çöple beraber gitmesini önleyeceğiz ve söz konusu atıkların ekonomiye tekrar kazandırılması son derece önemli. Kullanılabilir durumda olan giysi, ayakkabı gibi eşyalar sözleşme yaptığımız firma tarafından ayrıştırılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz" dedi.


dsc-0004-002.jpgdsc-0006-002.jpgdsc-0011-004.jpgdsc-0016-003.jpgdsc-0018-003.jpgdsc-0019-001.jpgdsc-0023-007.jpg
www.adilcevaz13.com

Bu haber toplam 3224 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yazılan yorumlar hiçbir şekilde www.adilcevaz13.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.